Снимка ПекселТрагедията става неописуема.Родилка на 28 години е сред починалите

...
Снимка ПекселТрагедията става неописуема.Родилка на 28 години е сред починалите
Коментари Харесай

Починаха и двете новородени близначета ден след майка си на 28 години

Снимка Пексел

Трагедията става неописуема.

Родилка на 28 години е измежду умрелите от вируса 43-ма пациенти в Сливенска област през отминалата седмица, оповестяват от Областния спешен щаб. 

Починалата е била призната за лекуване на 7 октомври във 22-рата седмица от бременността, сподели доктор Васислав Петров - шеф на болница " Д-р Иван Селимински “, съобщи Пловдив24:

" Още в самото начало, тъй като е в съществено положение, е призната в реанимация. Започнато е лекуване на високопоточна кислородна терапия. След един ден се подписва и напуща лечебното заведение. Довеждат я след няколко часа в още по-тежко положение. Болната е интубирана, направено е секцио – два плода по 500 грама, след което болната остава интубирана и продължава апаратната вентилация. Почива на 16-ти вечерта “.

Един ден след секциото децата не оцеляват.

Заболеваемостта в област Сливан доближи 575,18 души на 100 000 при междинна стойност за страната от 500,60 души, оповестяват от РЗИ. Според здравните управляващи нарастването на болните става с по-бавни темпове, по отношение на другите области, след въвеждането на спомагателни ограничения.

Към момента 1 280 души са заразенив Сливенска област, като 925 от тях са в община Сливен. В регионалния център болните са 722.

Случаи на болестта са регистрирани в по-голямата част от селата в региона. Най-много заболели има в селата Тополчане, Жельо челник, Шивачево, Чинтулово, Ябланово, Мокрен и Стоил челник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР