Снимка: ОЦОСУРОбщина Варна мълчи за новозаградените места в Морската градина

...
Снимка: ОЦОСУРОбщина Варна мълчи за новозаградените места в Морската градина
Коментари Харесай

Природозащитници: Община Варна мълчи за новозаградените места в Морската градина дори след официално запитване

Снимка: ОЦОСУР

" Община Варна мълчи за новозаградените места в Морската градина даже след публично питане по Закона за достъп до социална информация ". Това афишират от Обществен център за околна среда и стабилно развиване (ОЦОСУР) на.

" Обществен център за околна среда и стабилно развиване получи сигнал за слагане на колчета, мрежи и табели „ Частен парцел “ на терен с над 30 дървета до комплекс „ Максим “ на 2 октомври. Направихме питане до общинска дирекция „ Архитектура, градоустройство и устройствено обмисляне “ по отношение на статута и проектите за устройство на поземления парцел, както и на още три прилежащи ", пишат още от там и прибавят:

" Поискахме да ни бъде предоставена цялата налична информация за действителен или в развой на разработка ПУП-ПРЗ за въпросните имети и постъпили капиталови планове за тях. Поинтересувахме се и от процедурата по изработването на Подробен организационен проект – План за регулация и застрояване (ПУП-ПРЗ) на целия Приморски парк. Въпреки че е налице надделяващ публичен интерес от разкриването и разгласяването на сходна информация, не получихме отговор от Община Варна в границите на законоустановения 14-дневен период.

На питане по същата тематика до Регионалната ревизия по околна среда и води (РИОСВ) във Варна, ни дадоха отговор, че „ няма данни за процедирани капиталови оферти, проекти и стратегии “ за въпросните парцели.

Самото обграждане на парцела от новия притежател демонстрира фактическо желание за практикуване правото на благосъстоятелност и за прилагане на парцела, комантира юрист Александър Асенов. Според него неналичието на процедирани капиталови оферти не значи, че такива липсват. Възможно е да става въпрос за планове, които не са подадени към момента или не изискват координиране с екоинспекцията.

Може да подкрепите битката ни с институциите за по-зелена Морска градина, като извършите подаяние с съображение #ПравенФонд. Благодарим авансово! "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР