Снимка от полета. Photo credit : Evolution Space Не всичко

...
Снимка от полета. Photo credit : Evolution Space Не всичко
Коментари Харесай

УСПЕХ: Американската фирма Еволюшън Спейс изпрати за пръв път ракета в космоса!

Снимка от полета. Photo credit: Evolution Space

Не всичко се върти към СпейсЕкс – на 22-ри април компанията Еволюшън Спейс се трансформира в деветата частно финансирана компания в Съединени американски щати, изстреляла сполучливо ракета в космоса! Ракетата “Голд Чейн Каубой ” мина интернационално приетата 100-километрова Линия на Карман, разделяща земната атмосфера от галактическото пространство, доближи разцвет 124.5 километра и се форсира до 5.2 Маха.

Еволюшън Спейс е учредена от бизнесмена Стийв Хелър и е водеща компания в създаването на твърдогоривни ракетни мотори. “Днес е миг на изключителна горделивост за Еволюшън Спейс ”, оповести Хелър. “Нашият екип се трудеше неуморно, с цел да създаде и изпита нашата технология и тази сполучлива галактическа задача е завет за упоритата работа и посвещение ”.

Фирмата е напълно нова – основана е през 2018 година, като задачата ѝ е да предлага услуги по транспорт на товари в космоса за държавни и частни клиенти. Еволюшън Спейс се гордее, че създава независимо всеки съставен елемент и заради това възможностите за неуспех се снижават.

Източник: Еволюшън спейс

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР