Снимка: НСОБригаден генерал Емил Тонев официално встъпи в длъжност като

...
Снимка: НСОБригаден генерал Емил Тонев официално встъпи в длъжност като
Коментари Харесай

Емил Тонев пое поста на началник на НСО

Снимка: НСО

Бригаден военачалник Емил Тонев публично встъпи в служба като шеф на НСО. Това става с декрет на президента Румен Радев. На гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 бригаден военачалник Тонев получи пагоните си от президента, заяви службата.

Воля и сили за реформиране и модернизиране на Националната работа за защита пожела президентът Румен Радев на новоназначения шеф на НСО бригаден военачалник Емил Тонев. Със собствен декрет президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили назначи Емил Тонев за шеф на НСО и го удостои с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “.

Държавният глава акцентира, че НСО извършва с чест и достолепие дилемите си, макар огромните провокации пред държавната охранителна работа. Президентът дефинира назначението на Тонев като изцяло закономерно и като подобаващ стадий в неговото професионално развиване. " Поемате Службата във значим и кондензиран с редица провокации миг. Но съм уверен, че поради професионалната ви подготвеност, насъбрания през годините богат професионален опит и изявени лидерски качества, ще се справите сполучливо с значимите и виновни задания, които стоят пред Националната работа за защита “, обърна се президентът към Тонев.

„ Очакванията към вас са огромни. Разчитам, че ще бъдете кардинален, съдбоносен и безрезервен в осъществяването на тази високоотговорна задача “, добави Радев и пожела на Тонев здраве, воля и сили за реформиране и модернизиране на Националната работа за защита и за издигане на нейния престиж както в страната, по този начин и измежду задграничните й сътрудници.

„ Надявам се с опита си – професионален и житейски – да оправдая гласуваното ми доверие. Предизвикателствата пред НСО са в действителност доста огромни – непрекъснат дефицит на средства, текучество на готови фрагменти, законови промени. Въпреки това Националната работа за защита извършва с чест и с достолепие избраните от закона задания “, съобщи бр. ген. Емил Тонев, откакто получи пагоните си от президента.

На церемонията на „ Дондуков “ 2 участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, представители на екипа на президента и ръководители на структурни звена в Националната работа за защита.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР