Снимка: novini.bgОт началото на годината сме задържали 11 тона нелегален

...
Снимка: novini.bgОт началото на годината сме задържали 11 тона нелегален
Коментари Харесай

Бойко Борисов: 11 тона нарязан тютюн сме задържали от началото на годината

Снимка: novini.bg

От началото на годината сме задържали 11 тона незаконен нарязан тютюн, а за 2018 година хванатият канабис е 110 тона. Това разгласи премиерът Бойко Борисов по време на представянето на резултатите от първото тримесечие на 2019 година за трендовете и равнищата на противозаконна търговия с цигари, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Всяка сряда като се събираме с основния прокурор, с шефове на дирекции, с Национална агенция за приходите и " Митници ", първото, което рапортуват е какъв брой противозаконни цигари са задържали и какъв брой тютюн. За предходната година сме задържали 110 тона канабис “, разкри министър-председателят.

„ Тези резултати са с помощта на усилените дейности на държавното управление и прокуратурата “, заключи Борисов.

Борисов разяснява, че приветства неправителствения бранш по тази причина, че оказва помощ в тази тематика. „ Тези резултати са поради волята на държавното управление и на основния прокурор, на прокуратурата “, посочи министър-председателят.

Премиерът се базира на резултатите, които регистрира АИКБ за равнищата на сивата стопанска система. По думите му светлата част на стопанската система се покачва до рекордните 79,1 пункта.

„ Фалитът на КТБ и политическата неустойчивост през 2014 година докара до повишение на показателя “ добави министър председателят.

„ Нещо, което доста ме тревожи, сутринта съм го упълномощил за инспекция, с цел да вземем ограничения с прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Миналата година болничните са били 2 млн. до момента са 3,5 млн. ", съобщи Борисов.

" Това е страховит камшик и за работодателите. Някой си цялостни джобчетата с разпределяне на болнични, първите дни ги заплаща работодателят, а след това страната стартира да ги заплаща “, разяснява министър председателят.

" Това са 1,5 млн. повече болни, което няма по какъв начин да е истина. Отчита се, че огромни групи от хора, взимат болнични и отиват да берат гъби, ябълки, като през това време си им текат заплати ”, обясни Бойко Борисов.

„ Не ни е прелестно да арестуваме доктори или медицински лица, тъй като всеки от нас надълбоко ги почита, само че ги приканваме да спрат тази процедура, тъй като доста съществено сме се заели с нея “, обърна внимание той.

„ Толкова доста претенции имаме за повишение на заплати, по този начин, че всеки 1 лев ни е значим “, сподели още министър-председателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР