Снимка новини.бгДоговърт за добросъседство ще бъде вграден в темелите на

...
Снимка новини.бгДоговърт за добросъседство ще бъде вграден в темелите на
Коментари Харесай

Борисов: Договорът за добросъседство ще бъде вграден в темелите на успеха на нашите съседи

Снимка вести.бг

Договърт за добросъседство ще бъде вграден в темелите на триумфа на нашите съседи, колкото и да не им е прелестно на някои български жители. Това е извънредно значимо за десетилетия напред. Това съобщи пред публицисти министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с македонския си колегаЗоран Заев в Министерския съвет, където двамата министър председатели взеха присъединяване в церемонията по подписването на Програма за съдействие в региона на културата сред България и Македония, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Българското европредседателство остава в историята с това, че постави на масата за договаряния участието на Македония и Западните Балкани. Кой би предположил, че единствено за една година България и Македония ще се схванат, че ще се схванат и Македония и Гърция? Някой ще пита дали това е потребно за България. Естествено, че е потребно, когато нашите съседи са в НАТО, в един пакт, в един съюз - по този начин е по-добре. Някои твърдяха, че единствено си приказваме за кулоар номер 8, само че не щеш ли към този момент той се строи. Строи се благодарение на Световната банка, известна със своя опит и репутация``, изясни министър председателят.

,,Понеже съм прагматик, по най-бързия метод ще желаеме узаконяване от Европейската комисия, с цел да работим за нулеви ставки сред България и Македония. И ще видите, че както в този момент е 605 милиона евро стокооборота сред нас, по-късно ще минем и милиард``, акцентира Борисов.

,,Дали е инцидентно, че всичко внезапно стана за 6-7 месеца? Ще зи разреша да кажа едно огромна благодаря на Европейска комисия, на водачите на Европа, които ме поучаваха да не избираме тая тематика за интеграцията на Западните Балкани. Викат ми Избери си една лесна тематика. А ние освен че избрахме най-трудната, само че и я направихме най-успешната``, регистрира Борисов.

,,Но не всичко е свършено. Сега стокооборотът би трябвало да се направи по този начин, че да се усилват приходите, да върви икономиката``, уточни още министър-председателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР