Снимка на младия български фоторепортер Христо Русев беше избрана сред

...
Снимка на младия български фоторепортер Христо Русев беше избрана сред
Коментари Харесай

Снимка на български фотограф попадна в топ класация на CNN

Снимка на младия български фоторепортер Христо Русев беше определена измежду най-хубавите травъл фотографии за 2019 година на CNN. Фотосът е на историческия мост в босненския град Мостар.

„ Всичко стана доста инцидентно. Обичам да пътувам. Досега всичките ми пътешествия са били по работа. Тази година за първи път отидох на екскурзия. Приятелката ми ме накара да стана рано и да фотографирам моста”, разяснява Христо Русев в ефира на БТВ.

„ Това е от вида фотоси, които в никакъв случай не бих пуснал, даже и във „ Фейсбук”, тъй като не е моят вид снимка. Не мисля, че това е най-хубавата снимка, която съм правил. Нормална фотография, която е впечатлила някого”, сподели фотографът.



Сн. pixabay.comНай-емоционалното място за него до момента са бежанските лагери в България по време на рецесията през 2013-2015 година Според него точно там прави и най-силните си фотоси.

Мечтае да снима истории, които да оказват помощ на хората и които да провокират повече усмивки у хората.

От януари 2018 година 24-годишният Христо Русев е член на Асоциацията на европейските публицисти в България. Пътува и споделя фото истории от горещи точки на света. Мостът Мостар се намира над река Неретва в остарялата част на град Мостар. Построен е през 1566 година По време на гражданската война в Босна и Херцеговина през 1992 година босненските сърби атакуват моста и предизвикват съществени повреди.

На 9 ноември 1993 година сръбски танкове бомбардират моста и в края на месеца мостът е изцяло опустошен. Той е съществувал цели 427 години. Свързвал мюслюманската част на града с християнската.

През 1997 година, с поддръжката на доста организации, стартира да се строи отначало по истинските му размери. На 24 юли 2004 година беше открит от принца на Уелс – принц Чарлз. През 2005-а мостът, дружно със остарялата част на града, бяха добавени в листата на ЮНЕСКО за международно културно завещание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР