снимка МВР Окръжна прокуратура – Бургас задържа за срок до

...
снимка МВР Окръжна прокуратура – Бургас задържа за срок до
Коментари Харесай

Задържаха до 72 часа мъжа и жената, опитали да пренесат над 18 кг кокаин

снимка Министерство на вътрешните работи
Окръжна прокуратура – Бургас задържа за период до 72 часа 51-годишен мъж и 40-годишна жена. Те са упрекнати за това, че са придобили и държали в себе си над 18 кг (18 221 грама) високорисково наркотично вещество – кокаин и за това, че са създали опит са пренесат контрабандно през границата на страната същото наркотично вещество. Обвиняемите за арестувани на ГКПП „ Малко Търново “ от митнически чиновници, направили инспекция на автомобила, с който те са се придвижвали. Случаят бе оповестен пред медиите от Георги Чинев - административен началник на Окръжна прокуратура – Бургас, Мануел Манев, който е наблюдаващ прокурор, Васил Инджов – зам.- шеф на Търговско дружество Южна морска и Иван Пасков - шеф на отдел „ Митническо разузнаване и следствие “, оповестиха от прокуратурата, съобщи.

Прокурор Георги Чинев заяви, че по цени на свободния пазар арестуваното количество кокаин надвишава сумата от 5 милиона лв..  Той уточни, че сходно количество допуска доста висока степен на социална заплаха на незаконната предприемчивост на обвинените. Думите му бяха допълнени и от прокурор Мануел Манев, който заяви, че опиатът е открит на 05.09.2020 година (около 06.30 ч.) на граничният пункт в Малко Търново, където е тестван автомобила, с който са се придвижвали 40-годишна жена от град Бургас и 51-годишен мъж, живущ в морския град. Те към този момент са подведени към наказателна отговорност за горепосочените две закононарушения, които са осъществени от тях в съучастничество като съизвършители. По тежкото от двете обвинявания е за опит за контрабанда на високорисково наркотични субстанции, което е наказуемо с „ отнемане от независимост “ от 15 до 20 години и „ санкция “ от 200 000 лв. до 300 000 лв.. Предстои в Окръжен съд – Бургас да бъде импортирано искане по отношение на двамата обвинени да бъде взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. По досъдебното произвеждане са осъществени и претърсвания в недвижими парцели. Иззети са движимости, имащи отношение към предмета на следствие, открити и конфискувани са и сумите от 3000 швейцарски франка и към 10 000 евро. Прокурор Манев сподели още, че все още се организират голям брой дейности по следствието, назначени са и редица експертизи.

Инджов уточни, че наркотичното вещество е било разпределено в 17 пакета. То е било ситуирано в тайник, самостоятелен в багажното поделение на автомобила, като обвинените са желали да преминат от Република България в Република Турция. Превозното средство е било обект на щателна митническа инспекция, осъществена на база способ „ разбор на риска “.

Представителите на двете институции се сплотиха към мнението, че до откриване на закононарушението се е стигнало с помощта на отличната съгласуваност сред Окръжна прокуратура – Бургас и Агенция „ Митници “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР