Снимка МВР, архивПоредни престъпници са задържани в България и оттук

...
Снимка МВР, архивПоредни престъпници са задържани в България и оттук
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група за мащабни финансови схеми

Снимка Министерство на вътрешните работи, списък

Поредни нарушители са арестувани в България и оттук насетне ще си понесат последствията за погазването на закона.  Специализираната прокуратура и ГДБОП са разкрили проведена незаконна група за финансови закононарушения, оповестиха от прокуратурата.

Ръководителите на ГДБОП и на Специализираната прокуратура дадоха брифинг за разрушената ОПГ:

" На 26 март е разкрита група за финансови измами и пране на пари. Задържани са 6 души - уредниците и главните реализатори. Едно лице от задържаните е престъпно проявено - нарушителите също са били на високо интелигентно и манипулативно равнище ", обявиха от обвиняването.

ОПГ е работила от 2017 година до сегашния миг, при изключителна нелегалност - участниците били харизматични и интелигентни, което довело и до дългото деяние на групата. 

" Измамените хора са били извънредно интелигентни, имали са за цел да влагат и удвоят парите си ", споделиха още от Спецпрокуратурата.

Налице са детайли на финансови пирамиди - посредством 49 компании е задвижвана смеха за контракти за брокерство и закупуване на акции, за които е обещавано " скоро да бъдат ликвидни и доста печеливши ". Това по този начин и не се е случвало. 

Групата подхождала друго с " клиентите си " - сключвали самостоятелни контракти за вложения с всяка жертва.

Над 200 са жертвите, чужденци също са измежду излъганите хора. Само една от жертвите на групата е изгубила 1 млн. лева в схемата. 

Сред конфискуваните доказателства е имало заглушителни телефоните устройства, журналистически карти и други "

Novini.bg 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР