снимка: Lidl За първи път тази година инициативата Дай шанс

...
снимка: Lidl За първи път тази година инициативата Дай шанс
Коментари Харесай

Lidl отбелязва Световния ден на биоразнообразието с две акции по зарибяване и почистване на български реки

снимка: Lidl

За първи път тази година самодейността " Дай късмет на Балканката " ще бъде надградена, с цел да стане още по-устойчива - през есента в няколко български реки ще бъдат конфигурирани така наречен бебешки ясли, посредством които ще се спомогне излюпване на хайвер в естествена среда. Така ще се способства за естественото отглеждане на локални риби, които ще продължат да се възпроизвеждат.

Вече 10 години Лидл България влага средства и старания в тази идея за запазване на един от най-застрашените типове в Европа - балканската пъстърва..До момента с над 390 000 пъстърви са зарибени 30 реки в България, а почистените крайречни региони са близо 35 км. От компанията имат вяра, че по този метод дружно с сътрудниците им от съдружие " Балканка " дават добър образец и предизвикват повече хора интензивно да вземат участие в съхраняването на българската природа.

Биоразнообразието е и една от шестте фокус тематики в цялостната стратегическа рамка за стабилно развиване на Lidl. Като част от всеобхватните дейности с грижа за природата, компанията доставя сертифицирани първични материали и поддържа редица планове в международен проект, в интерес на екологичното земеделие и опазването на екосистемите.

Така, в съдействие с GLOBALG.A.P. и други сътрудници, Lidl взе участие в създаването и въвеждането на първия промишлен стандарт за биоразнообразие в обичайното произвеждане на плодове и зеленчуци в Европа - GLOBALG.A.P. BioDiversity. Този спомагателен модул предизвиква устойчивостта по цялата верига на доставки и ускорява уговорката на Lidl към запазване на екосистемите.

Друга основна област, която демонстрира значимостта на биоразнообразието за веригата е стремежът й към рационално обмисляне на асортимента, което включва непрестанно разширяваща се гама от вегетариански и вегански други възможности, както и органични артикули, които улесняват клиентите при избора на по-устойчиви храни.

 

* наличие на Lidl
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР