Снимка kresna.orgДимитър Василев от кресненското село Влахи гладува осми ден

...
Снимка kresna.orgДимитър Василев от кресненското село Влахи гладува осми ден
Коментари Харесай

Природозащитник от Кресна 8-ми ден е в гладна стачка, иска оставката на Борисов

Снимка kresna.org
Димитър Василев от кресненското село Влахи гладува осми ден с искане за оставка на министър-председателя Бойко Борисов.

Той е индивидът, почнал още 1997 година акцията " Да спасим Кресненския пролом ", написа

" Бойко Борисов е персонално виновен освен за сриването на демокрацията в страната, само че и за неуспеха на строителството на автомагистрала " Струма ". Още през 2009 година при ръководството на първото му държавно управление е взето решение да не се ползва решението по Оценка на въздействието върху околната среда за автомагистралата от 2008 година, което вземаше поради както опазването на човешкия живот, по този начин и опазването на природата. Отново при ръководството на Бойко Борисов през 2017 година е взето решение за строителството на автомагистралата по вид, нарушаващ европейските наставления, грозящ човешкия живот, оставящ региона без местен път и сразяващ природата. Решението през 2017 година е взето в изискванията на очевиден спор на ползи, в който с изключение на държавното управление, са въвлечени водещи строителни компании ", показват от обединението " Да спасим Кресненския пролом ".

Природозащитниците прибавят, че затлачването на строителството на Автомагистрала " Струма " е довело до практическо заличаване на биоразнообразието и до стотици произшествия с няколко десетки убити и ранени. " Това е персонална виновност на Борисов, както ще бъде негова персонална виновност и загубата на европейските средства за автомагистралата ", акцентират те.

Според акцията казусът с автомагистрала " Струма " разкрива уродливата същина на ръководството на Борисов – корупция, кражба на европари, несръчност, заличаване на природата, очистване на локалния бизнес, тотална липса на угриженост за човешкия живот.

Искането на Димитър Василев, недохранен към този момент осем дни, е едно – незабавна оставка на премиера.

Коалиция „ ДА СПАСИМ КРЕСНЕНСКИ ПРОЛОМ “ е неофициално природозащитно обединяване. Коалицията сплотява Екологично съдружие „ За Земята ”/Приятели на Земята, Институт за зелена политика, Сдружение за дива природа Балкани, Българско сдружение за отбрана на птиците, „ Училище за природа “ – с. Влахи, CEE Bankwatch Network, Friends of the Earth International.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР