снимка: Kaufland България Инвестицията в качеството на прясната риба е

...
снимка: Kaufland България Инвестицията в качеството на прясната риба е
Коментари Харесай

Kaufland провежда 6-степенен контрол на качеството на прясната риба

снимка: Kaufland България

Инвестицията в качеството на прясната риба е инвестиция в доверието на клиента

" Лидерството в ритейла изисква от нас да поддържаме най-високо качество на най-чувствителния към качеството подбор - прясната риба. За последните 5 години сме разширили броя на рибните ни витрини с обслужване близо 4 пъти, като все още поддържаме 28 витрини в 10 града в страната. Плановете ни са свързани с това да разширяваме броя на градовете, по отношение на условията и упованията на нашите клиенти ", това акцентира изпълнителният шеф на Kaufland България Иван Чернев. Той показа данни, свързани с потребителските настройки на клиентите на веригата, съгласно които ползата към рибните артикули нараства сензитивно всяка последваща година. " Инвестицията в разнообразния подбор на рибните ни витрини е инвестиция в доверието на клиентите ни ", акцентира още Чернев.

фотография: Kaufland България

Каква риба се употребява в другите градове на страната?

Според разбора на най-големия ритейлър у нас потреблението на риба в другите градове в страната е повлиянa от географските предпоставки, както и от чисто вкусовите желания на клиентите. Първият избор в по-голямата част от страната е за ципурата, само че с изключение на нея, в столицата най-купуваните типове риба са лаврак и сьомга. София е и градът, в който се купува най-вече риба. Най-предпочитаната риба в Пловдив е пъстървата, следвана от ципурата. Във Варна и Бургас доста търсени са морските блага, сред които скариди и миди, а от рибите още веднъж най-желана е ципурата.

фотография: Kaufland България

Как се разпознава качествената риба

" Консумацията на риба нараства последователно в последните 20 години, като тя е очебийно по-голяма в по-големите градове. Средната консумация на човек на година е 10-12 кг риба, като желанията варират по усет и досегаемост ", означи в изявлението си чл.-кор. проф. дтн инж. Стефан Драгоев. Той показа 5 съществени индикатора при избор на прясна риба:
Мирис . Прясната риба не би трябвало да има характерен аромат. Мирисът би трябвало да е присъщ за рибата или подобен " на море ". Външен тип - кожа, люспи, цвят. Цветовете на кожата би трябвало да са ярки. Колкото повече време минава, толкоз по-бледа става рибата. Появата на слуз при рибата не симптом на разруха. При нея това е естествена защитна реакция при улов. Има някои типове, при които, колкото повече слуз има, толкоз по-прясна е рибата. Хриле. Хрилните капачета би трябвало да са компактно прилапнали към натрупа на рибата. Цветът на хрилете при прясната риба е ярко червен. Потъмняването им е симптом, че рибата не е прясна Състояние на коремната част. Коремът не би трябвало да е подут, а да е с естествената форма на рибата. Очи. Очите на рибата би трябвало да са напълно чисти, бистри и изпъкнали, като зениците са черни. Промяната в мътността би трябвало да подсказва, че рибата е съхранявана дълго време.
Проф. Драгоев акцентира, че за установяване на качеството на рибата би трябвало да се прави сложна оценка, защото за другите типове риба обособените параметри са характерни.

Правилно предпазване на рибата след покупката й от хипермаркета

За оптимално облекчение на клиентите, Kaufland България дава прясната риба от витрината с обслужване в специфична рециклируема опаковка от алуминиеви влакна, която подсигурява до 4 часа температурно преимущество при съхранението на продуктите. Преди да се предадат на клиента, опаковките се запечатват машинно, тъй че да се обезпечи оптимално хигиената на продуктите. Безплатно за всички клиенти на веригата на всяка рибна витрина с обслужване се правят спомагателни услуги като филетиране или предварителна поръчка " по азбучник ".

фотография: Kaufland България

Нов видеопроект на Kaufland , отдаден на качеството

В края на днешното събитие Иван Чернев разгласи иден старт на видеопроект отдаден на качеството с дългогодишния публицист, специалист по тематиките, свързани с качеството, Биляна Гавазова. Първото видео от поредицата следва да бъде пуснато идната седмица (тийзър можете да видите ).

Ангажиментът на Kaufland България за застраховане качеството на предлаганите артикули и услуги е част от философията на компанията. От началото на 2023 година ритейлърът е вложил близо 300 000 лева в надзор на качеството на продуктите, предлагани в магазинната мрежа. През януари тази година компанията започва серия от обществени полемики, отдадени на качеството на храната " Да поговорим за качеството на храната ", ориентирани към даване на експертна информация, обвързвана с следене на качеството на обособени продуктови групи.

 

* наличие на Кауфланд
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР