Снимка: Канал 3Протест за смяна на властта може да е

...
Снимка: Канал 3Протест за смяна на властта може да е
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Лозан Панов иска да унищожи проверките за състоянието му

Снимка: Канал 3

Протест за промяна на властта може да е ефикасен, в случай че има ясни претенции. Това сподели в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по Канал 3 юристът Борислав Цеков. 

" Бих разделил нещата на две- има аргументи за обществено неодобрение и в това число изострен митинг против властта. От там насетне един истински митинг за промяна на властта може да бъде ефикасен с точни претенции. Когато се заприказва за политическа система, това са огромните тематики, които не се вземат решение от събрали се в кафето ", разяснява Цеков.

" Един от основните проблеми е, че България има олигархически модел на ръководство. Не можеш да направиш и дребен бизнес, без да познаваш някой от властта, а в случай че тръгнеш да го правиш, ще ти го вземат, или ще желаят да им се отчиташ.  Зад това стоят огромни ползи. Ако олигархията седи зад проблемите ни, за какво желаят Президентска република, като това е почва за олигархията. Такава република в неукрепнала народна власт значи просто да се съобщи цялата власт в ръцете на олигархията. Когато властта е в едни ръце, значи, че ресурсите са в едни ръце, сподели още той.

Борислав Цеков разяснява и отхвърли на Лозан Панов да подаде имотна декларация. Както е известно ръководителят на Върховен касационен съд бе предаден на КПКОНПИ от Сметната палата, която извърши закона. Панов оспори в съда и санкцията си от 1000 лв., само че съдът отсъди, че той би трябвало да я заплати. Председателят на Върховен касационен съд може да апелира решението.

Каквото и да е споделил Лозан Панов, той не трябва да бъде слушан. Той е в една позиция, в която желае да унищожи едни инспекции за положението му. В случая с КОНПИ, има клюки, че бил си сменил даже адреса, с цел да забави връчването.  Той е бил длъжен да подаде декларация, в която приходите му са се азминават. КПКОНПИ би трябвало да го ревизира и да му даде право да се отбрани. Тези маневри на Панов, нямат нищо укоримо, в случай че човек демонстрира правото си на отбрана. Това обаче се отнася за хора, които не заемат високи длъжности. Той би трябвало да има почитание към институциите, заема върховен пост и това е несериозно. Той приказва неща, които не са редни и няма право да ги приказва. Това, че има политически следи в думите му, е проблем отвън правото и държавността ", безапелационен беше Борислав Цеков.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР