Снимка: Канал 3Лидерът на Атака Волен Сидеров оповести публично подозрението

...
Снимка: Канал 3Лидерът на Атака Волен Сидеров оповести публично подозрението
Коментари Харесай

Сидеров подозира заговор спрямо Борисов от най-близките му

Снимка: " Канал 3 "

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров оповести обществено съмнението си, че по отношение на премиера Бойко Борисов има протест от ГЕРБ, оповестява " Канал 3 ".

В отговор на въпроса дали подобен е налице, Сидеров съобщи: Започвам към този момент да допускам, че има скрит план от най-близките му.

Той даде да се разбере, че си прави такова умозаключение поради цялостното безмълвие на ГЕРБ и останалите министри след декларацията на Валери Симеонов, в която Бойко Борисов беше разгласен за властнически министър председател. Сидеров още веднъж повтори тезата си, че министерските оставки са в прерогативите на министър-председателя и упреците си към вицепремиера Валери Симеонов, чиято оставка изиска.

" Оставките се подават пред премиера, той ги приема, или не ги приема, аз оставки на министри не одобрявам и не се занимавам с оставки. И в тази връзка за мен главният въпрос към сътрудниците, който ще слага тук, е - в качеството на какъв съм аз? Председател на парламентарна група или не? Имаше публична декларация на НФСБ, нямаше публична реакция на Вътрешна македонска революционна организация, нямаше публична реакция на ГЕРБ. И тук ще запитам - какво тъкмо върша, какъв съм и като какъв участвам. Оставки на министри аз не одобрявам, не се занимавам с това. Премиерът ги приема, има право на това, отсече Волен Сидеров, като добави, че кандидатурите на техните приемници също не е работа на различен, с изключение на на министър-председателя. Какво тъкмо този съвет може да реши? Те се оферират от премиера и се гласоподават от Събранието, какво тъкмо ще създадем ние тук?!, продължава да недоумява водачът на " Атака ".

Аз ще попитам като какъв пристигам на този съдружен съвет, сподели още Сидеров, поради обстоятелството, че Симеонов не го желал да е ръководител на парламентарната група.

Именно затова водачът на " Атака " не прочел декларация от името на групата при старта на политическия сезон.

Коментарите Волен Сидеров направи на влизане на съвещанието на съдружния съвет, в което вземат участие водачите на ръководещата коалиция.

Лидерът на ПГ на Оперативна програма бе единственият участник в съвещанието, който се спря пред медиите. На срещата би трябвало дефинитивно да се реши внасят ли се трите министерски оставки и одобряват ли се от болшинството. Участниците в нея са четиримата водачи на ръководещата коалиция - Бойко Борисов, Волен Сидеров, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, както и водачът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Очаква се да се включи и финансовият министър Владислав Горанов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР