снимка: Изправи се.БГЦвета Караянчева употреби политически НСО. Превърна НСО в

...
снимка: Изправи се.БГЦвета Караянчева употреби политически НСО. Превърна НСО в
Коментари Харесай

Мая Манолова: Караянчева превърна НСО в политическа бухалка срещу мирно протестиращи

снимка: Изправи се.БГ

Цвета Караянчева използва политически НСО. Превърна НСО в политическа бухалка против спокойно протестиращи жители. Искаме незабавната оставка на Караянчева поради систематичното нарушаване на правилника за организацията и активността на Народното събрание, в който написа, че жителите, цивилен организации и специалисти могат да участват на съвещанията на парламентарните комисии. А съвещанията са открити.Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова през днешния ден  на брифинг дружно с майките на деца с увреждания от „ Системата ни убива “ по отношение на насилственото им извеждане от Народното събрание нощес от чиновници на НСО.

Искаме оставката на Караянчева поради вчерашните събития в Народното събрание, поради обществено й изказване НСО да си свърши работата. Председателят на Народното събрание наруши върховенството на правото и срина доверието към Народното събрание. Караянчева трансформира Народното събрание в политическа централа, която се охранява от частна компания, сподели още Манолова, като изясни, че с нареждането си Караянчева е нарушила условието за политическа индиферентност на НСО.

Като юридически обстоятелства Манолова уточни, че тя и специалисти от „ Изправи се.БГ “ са имали съответно удостоверение от Народно събрание да вземат участие в съвещанието на парламентарната Комисия по енергетика за сметките за парното и хаоса, основан от енергийния министър, КЕВР, Топлофикация и Фандъкова. Тя добави, че за трети път в последната една седмица Караянчева разпорежда специалисти от „ Изправи се.БГ “ да не бъдат допускани за присъединяване в съвещанията на парламентарните комисии, в нарушаване на правилника на Народно събрание.

Другите обстоятелства са свързани с несъразмерната мощ от страна на НСО по заповед на Караянчева и непропорционална приложимост на мощ от маса гардове на НСО, по отношение на спокойно протестиращи майки, дами и специалисти от екипа, сподели Манолова.

Съгласно точка 2 и точка 3 от член 2 в Закона за НСО, НСО би трябвало да почитат правата и ползите на българските жители и да пазят политически неутралитет. Вчера обаче НСО беше забъркана в политическа акция на Караянчева. 12 гарда се включиха в изхвърлянето на дами и на спокойно протестиращите от Народното събрание. 9 гарда бяха заети с изтласкване, боричкане, влачене и изхвърляне на дами, другите трима снимаха. От по кое време НСО и чиновници от районните ръководства на Министерство на вътрешните работи са се трансформирали в киноцентъра „ Бояна “? От по кое време гардове на НСО и служители на реда имат пълномощия да снимат и да режисират, да бъдат сценаристи, а началниците им да са звезди? Имаше хора, които с едната ръка влачеха дами, а с другата снимаха, сподели още Манолова за охранителите. Тя добави, че всички, като се изключи един, са били цивилни и не са се легитимирали.

Манолова прикани да се направи незабавна инспекция кой от НСО е позволил сходна политическа акция и кой почитан шеф е позволил сходна силова акция на НСО против мирни жители, които по никакъв метод не са заплашили нито Народното събрание, нито лица, които НСО пази.

Пред медиите майките на деца с увреждания демонстрираха следи от упражненото принуждение от страна на НСО, а някои към този момент са си извадили и здравно удостоверение.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР