Снимка ФейсбукВ нощта срещу 7 януари президентът на Русия Владимир

...
Снимка ФейсбукВ нощта срещу 7 януари президентът на Русия Владимир
Коментари Харесай

Путин посрещна Коледа в храма, в който е кръстен

Снимка Facebook

В нощта против 7 януари президентът на Русия Владимир Путин участва на рождественското свещенодействие в Спасо-Преображенската катедрала в Санкт Петербург, оповестиха от пресслужбата на Кремъл, представени от lupa.bg. Това е храмът, където той скрито е бил кръстен дни след раждането си на 7 октомври 1952 година Миналата година Путин посрещна Коледа в същата черква. За трета поредна година съветският президент чества Рождество Христово в родния си Санкт Петербург.

След края на службата президентът се обърна към вярващите: " Поздравявам ви с Рождество Христово и Нова година! Бъдете здрави и щастливи! Честит празник и доста благодаря! " Путин беше загърбил строгото публично облекло и беше облечен по домашному - с бяла вълнена жилетка.

В Русия православните християни честват през днешния ден Рождество Христово по Юлианския календар. Руският патриарх Кирил отслужи литургия в катедралния храм „ Христос Спасител “ в Москва в наличието на няколко хиляди души.

Освен Руската черква, Рождество по Юлианския календар честват Йерусалимската, Полската, Грузинската, Арменската и Сръбската православни църкви, както и манастири в Света горa.
 
През 2012 година Путин отпразнува Рождество за пръв път в Спасо-Преображенската катедрала. Тогава той призна, че тя му най-близка на сърцето от всички съветски църкви.

" За мен това е особена катедрала, защото тук са ме кръстили месец и половина след раждането ми ", разкри Путин преди години. " Майка ми ми е разказвала, че са ме донесли тук дружно с една съседка, с цел да ме кръстят. Баща ми беше член на Комунистическа партия на Съветския съюз, непоколебим човек. Те са ме кръстили скрито от него ", показа съветският президент.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР