Снимка Фейсбук НавалниНавални даде мнение за ситуацията, в която се

...
Снимка Фейсбук НавалниНавални даде мнение за ситуацията, в която се
Коментари Харесай

Навални в деня на присъдата си: Путин е полудял

Снимка Facebook Навални

Навални даде мнение за обстановката, в която се намира. Руският опозиционен водач Алексей Навални бе изправен в съда в Москва през днешния ден под строга защита, където той показа преследването си като знак за слабостта на президента Путин, написа английският вестник  The Times, представен от

Полицията за битка с безредиците с цялостна бойна екипировка блокира постройката на Московския градски съд и няколко околни улици преди чуването за хипотетични нарушавания на условното освобождение, които могат да доведат до затвор в продължение на години за блогъра.

Навални, облечен в синьо яке с качулка, бе доведен с белезници в правосъдната зала и подложен в стъклена клетка. Повече от 300 души бяха задържани, когато неговите поддръжници се пробваха да се съберат на открито.

44-годишният Навални атакува президента Путин. " Единственият му способ е да убива хора ", сподели той. „ Половината Москва е отцепена, тъй като този дребен човек полудява в своя бункер. Това не е проява на мощ, а на уязвимост. Не можете да пандизите милиони или стотици хиляди хора. Когато хората осъзнаят това, всичко ще се разпадне. ”

Полицията, употребяваща електрошокови палки и сълзотворен газ, арестува над 5600 протестиращи на общонационалните митинги в неделя, с цел да упорстват за освобождението на Навални. Това беше вторият следващ уикенд, в който стачкуващите излязоха на улицата. Въпреки че карцерът на Навални беше повода за митингите, едни от най-големите след разпадането на Съветския съюз през 1991 година, доста хора обявиха, че са ядосани и поради корупцията и необятно публикуваната беднотия.

Кремъл съобщи, че 68-годишният Путин не е следил днешното правосъдно съвещание, тъй като се е подготвял за среща с учители в резиденцията си покрай Москва. Анализаторите обаче обявиха, че решението дали да бъде затворен най-големият му вътрешен критик е прекомерно значимо, с цел да бъде оставено на съдията и ще бъде взето от Путин и неговите съветници. Изслушването се преглежда като миг, съпоставим с лишаването от независимост през 2005 година на Михаил Ходорковски, петролен магнат, който прекара 10 години в пандиза, откакто подлага на критика държавни чиновници.

Навални бе задържан на 17 януари, когато се върна в Москва от Берлин, където прекара18 дни в здравна кома след съвсем смъртоносно отравяне през август, което съгласно него е подредено от Путин. Европейските лаборатории потвърдиха, че критикът на Кремъл е бил обект на отравяне със неразрешеното химическо оръжие от руската ера.

„ Колкото и да се показва Путин като популярен геополитик, той ще остане в историята като отровител “, сподели Навални в съда. „ Имаше [Цар] Александър Освободителят, Ярослав Мъдри, а в този момент Владимир, Отровител на долни гащи. “

Днес стана ясно, че Юлия Окуниева, съдията, която трябваше да ръководи съвещанието на Навални, е била заменена в последния миг. Съобщава се също, че Вячеслав Детишин, ръководителят на районния съд, където в началото трябваше да се организира процесът, подаде оставка предходната седмица. Иван Жданов, един от юристите на Навални, допусна, че Окуниева е отказала да взе участие в политически стимулиран развой и че Детишин е бил заставен да подаде оставка, тъй като й е разрешил да се отдръпна.

Служителите на Федералната работа за изтърпяване на наказванията (ФСИН) обявиха, че невъзможността на Навални да се яви в пробационна работа в Москва, до момента в който се възвръща в Берлин, значи, че той е в нарушаване на изискванията на условна присъда от три години и половина за машинация. Прокурорите обявиха, че многократните арести по обвинявания, свързани с митинги през последните години, са доказателство, че критикът на Кремъл няма желание да се поправи.

Навални и по-малкият му брат Олег бяха приети за отговорни през 2014 година за заграбване на еквивалент на стотици хиляди лири от съветско дъщерно сдружение на френската козметична компания „ Ив Роше “. 36-годишният Олег бе изпратен в пандиза за три години и половина. Европейският съд по правата на индивида назова присъдите „ случайни и неразумни “, а чиновниците на „ Ив Роше “ свидетелстват, че не е осъществено закононарушение. Изпитателният период на Навални изтече на 30 декември. Той през днешния ден упрекна управляващите, че водят шестгодишното дело против него с „ непримиримост на фанатици “.

В съда публични лица обявиха, че Навални не е съумял да осведоми съветските управляващи за местонахождението си през септември. " Бях в кома ", отговори Навални. Той означи, че Путин е споделил на държавните медии, че е дал персоналното си позволение той да бъде откаран по въздух за лекуване след отравяне в Германия.

„ След като излязох от кома, се свързах с моя юрист и ви изпратих документ за това къде съм бил, както и за това по кое време се връщам [в Русия]. Когато лекуването ми завърши, се върнах. Какво друго можех да направя? ” той сподели.

Кремъл отхвърли да се пробва да убие Навални и отхвърли да стартира следствие на покушението, което той назовава „ болест “. Оттам също го упрекнаха, че е сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ, само че не предоставиха доказателства в поддръжка на изказванието си.

Russia Today, финансираният от Кремъл ефирен канал, разгласява видео, на което съгласно канала е скрито записано по какъв начин Владимир Ашурков, един от основните съдружници на Навални, се среща с хипотетичен английски посланик в ресторант в Москва през 2012 година

Във видеото, за което се оповестява, че е записано от ФСБ, Ашурков, 48-годишен някогашен банкер, очерта проектите на опозицията да смъкна Путин. Той също се запита на глас дали английското разузнаване има нездравословна информация за магнати като Роман Абрамович, притежател на Челси.

Предполагаемият посланик посъветва Ашурков, който получи политическо леговище във Англия през 2015 година, да работи с Transparency International, интернационалната организация за битка с корупцията. „ По принцип не разясня видеоклипове, оповестени от държавен агитационен рупор “, сподели Ашурков пред The Times. Британското посолство не е коментирало.

Ефективна присъда за Навални евентуално ще провокира нови апели за западни наказания против Русия. Франция съобщи през вчерашния ден, че желае Германия да се отдръпна от взаимния с Русия план " Северен поток-2 " в отговор на строгите ограничения на Русия против недоволните от властта. Подводният водопровод, който се простира през Балтийско море, има за цел да удвои размера на съветските доставки на газ за Германия. Антъни Блинкен, държавният секретар на Съединени американски щати, съобщи, че Русия би трябвало да освободи Навални: „ [Той] показва гласовете на милиони и милиони руснаци “.

Съобщава се, че представители на повече от дузина задгранични посолства, в това число Англия и Съединени американски щати, са участвали на правосъдното съвещание. Мария Захарова, представител на външното министерство, съобщи, че наличието им е опит за интервенция във вътрешните работи на Русия и практикуване на „ психически напън “ върху съдията.

Навални прикани руснаците да отстояват правата си. „ Боря се, доколкото мога, и ще продължа да го върша, макар обстоятелството, че в този момент съм изцяло под контрола на хора, които обичат да мажат нещата с химическо оръжие “, сподели той преди присъдата. „ Задължение на всеки е да се бори против тази система. “

Разследващите упрекват Навални поотделно в заграбване на дарения на неговата антикорупционна организация, обвиняване, което може да му донесе оптималната присъда от 10 години.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР