Снимка Фейсбук/Лаура КьовешиВъпросът с европейските делегирани прокурори от България е

...
Снимка Фейсбук/Лаура КьовешиВъпросът с европейските делегирани прокурори от България е
Коментари Харесай

Кьовеши: Кандидатурите за европейски делегирани прокурори от България ще бъдат обективно разгледани

Снимка Фейсбук/Лаура Кьовеши

Въпросът с европейските делегирани прокурори от България е необятно обсъждана тематика през последните седмици.  Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши е взела участие, по покана на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, в онлайн работна среща по отношение на разискването на към момента продължаващата процедура за избор на европейски делегирани прокурори от България, оповестяват от пресцентъра на Висш съдебен съвет.

Преди седмица стана известно, че по отношение на процедурата за избор от Европейската прокуратурата са поискали в допълнение информация за седем от десетте претендента утвърдени от България.

Членовете на колегията са разяснили, че посочените претенденти изцяло дават отговор на условията.

Коментирани на онлайн срещата са били и особеностите на българската правосъдна система и по-специално характерната роля и пълномощия на следователите, както и разделянето на компетенциите сред районните и окръжните прокуратури. Европейският основен прокурор е благодарила за подробните уточнения, от страна на Прокурорската гилдия и е уверила, че предоставените документи ще бъдат деликатно и обективно прегледани.

Кьовеши е декларирала още, че Европейската прокуратура прави задълбочена оценка на критериите за допустимост и съответния професионален опит и подготовка на претендентите, избрани от националните органи, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР