Снимка Фейсбук/Атанас СкатовСестрата на загиналия Атанас Скатов разкри нещо важно,

...
Снимка Фейсбук/Атанас СкатовСестрата на загиналия Атанас Скатов разкри нещо важно,
Коментари Харесай

Сестрата на Атанас Скатов: Прикриват истината за неговата смърт

Снимка Фейсбук/Атанас Скатов

Сестрата на починалия Атанас Скатов разкри нещо значимо, което обгръща с тайнственост гибелта на алпиниста. Има опити да се прикрие истината за гибелта на Атанас Скатов. Фирмата ”Севън Съмитс Трекс ”, която провежда експедицията за покоряването на К2 в зимни условия, няма изгода да каже неща в техен ущърб. Това сподели пред bTV сестрата на българския планинар - Нели Димитрова, която живее в Германия.

" Опитват се да прикрият истината. Първоначалната версия беше скъсано въже, като по-късно компанията стартира да се изрича по различен метод. Разговарях с някои от участниците в сегашната експедиция. Всички са на мнение, че Наско е бил извънредно добре квалифициран – физически и душевен. Има фотоси и видео, малко преди да падне, на които се вижда, че е в доста добре въодушевление и кондиция. Разбира се, че непалската компания, за която работят шерпите, ще се опитат да прикрият своята виновност. Въжетата тук-там са били скъсани и неподменени ", твърди Нели Димитрова.

По думите й на мястото, откъдето брат й е паднал и което е доста стръмно и рисково, е трябвало въжетата да са нови, а това не е било по този начин. " Не може хората, които са работили с Наско и са експерти, да споделят, че е невероятно да не се е обезпечил. Те считат, че въжето е било разхлабено и остаряло, в резултат на което е паднал ", сподели още сестрата на Атанас Скатов. Според нея той просто не е имал шанс и се е хванал за остаряло въже, написа frognews.bg.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР