Снимка Фейсбук/Алексей НавалниТой бе арестуван след пристигането си в Русия

...
Снимка Фейсбук/Алексей НавалниТой бе арестуван след пристигането си в Русия
Коментари Харесай

Алексей Навални е изложен в затвора на нарастващ риск от бъбречна недостатъчност

Снимка Фейсбук/Алексей Навални

Той бе задържан след идването си в Русия от Германия.

Алексей Навални е изложен в пандиза на възходящ риск от бъбречна непълнота и външният му тип се е влошил след двете седмици гладна стачка. Това разгласи през днешния ден говорителка на Докторския съюз, който е обвързван с опозиционния политик, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Критикът на Кремъл Навални отхвърля да приема храна от 31 март в символ на митинг против отхвърли на управляващите да получи вярно лекуване. По думите на говорителката на лекарския профсъюз Александра Захарова, позовала се на проучвания, добити посредством юристите на 44-годишния затворник състоянието му е " сериозно ". Тя акцентира, че лекари от Докторския съюз не са преглеждали Навални.

" Изследванията му са доста, доста неприятни " сподели тя пред Ройтерс. " Калият му е висок и има други високи индикатори, които сочат, че скоро бъбреците му може да откажат. Това може да докара до остра патология и може да се стигне до арест на сърцето ", заключи лекарката.

Алексей Навални бе наказан през февруари на две и половина години затвор поради нарушаване на предписанията на условна присъда по дело, което той назовава изфабрикувано. 

Той бе задържан след идването си в Русия от Германия, където бе на лекуване поради отравянето с нервнопаралитично вещество, напомни Ройтерс.Около 80 изтъкнати писатели, артисти, историци, публицисти и режисьори, измежду които Дж. К. Роулинг и Салман Рушди, са изпратили през вчерашния ден отворено писмо до съветския президент Владимир Путин, в което го приканват да обезпечи на Навални нужното здравно лекуване, заяви ДПА. " Като съветски жител, той има законното право да бъде прегледан и лекуван от доктор по собствен избор ", се споделя в писмото на британски език, оповестено в няколко европейски издания. Писмото е подписано също от носителките на Нобелова премия за литература Херта Мюлер, Луиз Глик и Светлана Алексиевич, Бьорн Улвеус от АББА ", актьорите Бенедикт Къмбърбач и Кристин Скот Томас, както и историците Нийл Фъргюсън и Саймън Шама.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР