Снимка EPA / Би Ти ВиВъоръжените сили на Турция са

...
Снимка EPA / Би Ти ВиВъоръжените сили на Турция са
Коментари Харесай

Турската армия се похвали, че напредва в Африн

Снимка EPA / Би Ти Ви

Въоръжените сили на Турция са освободили от терористи 18 обитаеми места в северната част на Сирия в границите на интервенцията " Маслинова клонка ", оповестяват международните организации, представени от Би Ти Ви. Основната информация идва от турската телевизия „ Хабер Тюрк ”.

" Въоръжените сили на Турция организират интервенция " Маслинова клонка " в Северна Сирия против терористите от Кюрдската работническа партия (ПКК), Партията на демократичния съюз (ПДС) и екстремистката формация " Ислямска страна ". На четвъртия ден от интервенцията са освободени от терористи 18 обитаеми места ", се посочвало в известието.

Генералният щаб на турската войска разгласи на 20 януари начало на интервенция " Маслинова клонка " в региона на Африн в Северна Сирия, където живеят към 1,5 милиона сирийски кюрди. По последни данни в хода на интервенцията самолети на военновъздушните сили на Турция са поразили над 170 цели в Африн. Загинали са двама турски военнослужещи.

Кюрдските локални управляващи оповестиха обща готовност в отбрана на анклава Африн в северозападна Сирия и приканиха цивилните да се включат във въоръжената опозиция в четвъртия ден на турската военна интервенция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР