Снимка: EPA/БГНЕСВътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер разкритикува остро канцлера

...
Снимка: EPA/БГНЕСВътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер разкритикува остро канцлера
Коментари Харесай

Вътрешмият министър Зеехофер: Меркел е канцлер заради мен

Снимка: EPA/БГНЕС

Вътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер разкритикува остро канцлера Ангела Меркел в изявление преди спешната среща довечера в разногласието за миграционната политика на страната.Зеехофер разяснява в изявление за в. " Зюддойче цайтунг ", че той е подложен пред " немислима " обстановка. Той настоя, че " няма да се оставя да бъда уволнен от канцлер, който е канцлер единствено и само поради мен ". Вътрешният министър добави, че " не може да се огъне ", когато става въпрос за имиграцията, откакто неговият по-строг проект за даване на леговище беше отритнат в интерес на съглашението на Европейския съюз за миграцията, което беше подкрепено от Меркел. Зеехофер също по този начин желае да не позволява някои категории мигранти, които към този момент са кандидатствали за статут на емигрант в друга страна от Европейски Съюз.

Зеехофер дойде днеа в Берлин, откакто предложи да подаде оставка по време на съвещание на неговия Християнсоциален съюз (ХСС) нощес. Той и други водачи на ХСС се срещат с управлението на Християндемократическия съюз на Меркел. Двете партии са съдружници.

Меркел и Зеехофер са в спор поради проекта на последния да бъдат връщани някои мигранти на границите на Германия. Меркел отхвърля концепцията, настоявайки за общоевропейско решение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР