Снимка ЕПА/БГНЕСРеч във възхвала на свободната търговия държа британският премиер

...
Снимка ЕПА/БГНЕСРеч във възхвала на свободната търговия държа британският премиер
Коментари Харесай

Тереза Мей се срещна с Доналд Тръмп в Давос

Снимка ЕПА/БГНЕС
Реч във прослава на свободната търговия държа английският министър председател Тереза Мей на Световния стопански конгрес в Давос, без нито един път да спомене Брекзит, предава БНР Тя употребила форума, с цел да показа Англия като стопански атрактивна в годините след напускането на Европейски Съюз.

В речта си пред участниците в Световния стопански конгрес тя акцентира, че всяка страна има право да поддържа и да упорства за спазването на правилата на свободната търговия. Във фокуса на днешния ден в швейцарския зимен център обаче беше срещата на Тереза Мей с американския президент Доналд Тръмп. Разговорът им доминираше тематиката „ свободна търговия “.

Свободната търговия е тематика, която съм обсъждала с президента и преди. Ние сме подготвени за такова съглашение откакто напуснем Европейския съюз. Съединените щати са заинтригувани и към този момент работим по тематиката, съобщи Мей. И разясни, за какво това е по този начин: Специалните връзки сред Обединеното кралство и Съединените щати постоянно са били доста здрави, цитира Националното радио.

Утре се чака речта на американския президент Доналд Тръмп, която е подчинена на мотото му от предизборната акция „ Америка на първо място “. Така акцентът на Тръмп ще бъде политиката му за по-справедлива и реципрочна търговия сред Съединените щати и техните съдружници. Тръмп е първият настоящ американски президент, участващ в този конгрес след Бил Клинтън през 2000 г, напомня БНР.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР