Снимка: ЕПА/БГНЕСНамерена е една от двете черни кутии на разбилия

...
Снимка: ЕПА/БГНЕСНамерена е една от двете черни кутии на разбилия
Коментари Харесай

Намерена е една от черните кутии на разбилия се в Куба самолет

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Намерена е една от двете черни кутии на разрушилия се в петък край Хавана пътнически аероплан. Това е съобщил кубинският министър на превоза Адел Искиердо, представен от БГНЕС, съобщи Нова тв.
В петък " Боинг 737-200 ", изпълняващ полет от Хавана за Олгин, падна близо до летище „ Хосе Марти “ минути след излитането си. На борда е имало 113 души. Вече е доказана гибелта на 110 от тях. 5 деца са измежду жертвите. Куба разгласи двудневен печал за жертвите от злополуката.
Мексиканската основна дирекция за гражданска авиация изпрати екип от експерти, които да оказват помощ на кубинските управляващи. Американската компания „ Боинг “ активизира механически екип, който да се отзове при възможна потребност от страна на Хавана.
Самолетът е бил взет под аренда от самолетната компания " Cubana de Aviacion " от мексиканската самолетна компания " Глобъл Еър ". Той е издигнат през 1979 година и, съгласно мексиканските управляващи,е минал механически обзор последно през ноември 2017 година
В Мексико някогашен водач на компанията „ Глобъл Еър “ съобщи в изявление, че сред 2005 и 2013 година е установявал някои пропуски в поддръжката на самолетите. „ Има доста способени механици, само че липсват аварийни елементи “, сподели той. И посочи, че е работил с водача на падналия аероплан Хосе Луис Нунес, който дефинира като „ доста кадърен и в доста добра форма “.
Кубинските управляващи назначиха следствие, което да откри аргументите за злополуката.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР