Снимка:ЕПА/БГНЕСКарлес Пучдемон, уволненият от Мадрид бивш регионален премиер на Каталуния,

...
Снимка:ЕПА/БГНЕСКарлес Пучдемон, уволненият от Мадрид бивш регионален премиер на Каталуния,
Коментари Харесай

Карлес Пучдемон иска пак да е регионален премиер на Каталуния

Снимка:ЕПА/БГНЕС

Карлес Пучдемон, уволненият от Мадрид някогашен районен министър председател на Каталуния, упорства испанските управляващи да му разрешат да се завърне в Барселона в точния момент, преди учредителното заседание на новоизбрания районен парламент на 23 януари идната година, съобщи БНР.
" Бих желал да се върна в Каталуния допустимо най-скоро, в случай че може незабавно, това ще е добре за Испания, е декларирал Пучдемон от Белгия, където отиде още през октомври. Тогава беше издадена заповед за неговия арест, с цел да бъде съден за организирането на референдума за самостоятелност и противозаконното оповестяване на самостоятелност на Каталуния.
На изключителните избори тази седмица сепаратистките обединения, в това число тази на Пучдемон, си осигуриха болшинство в Народното събрание в Барселона. И през днешния ден Пучдемон е дал поръчка още веднъж да бъде районен министър председател: " Ако не ми бъде разрешено да положа клетва като подобен, това ще е огромна особеност за испанската демократична система ", споделя Пучдемон. Той показва подготвеност за разговор с испанското държавно управление, даже в случай че министър председателят Мариано Рахой не е подготвен да разисква обособяване на Каталуния от Испания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР