Снимка: Dir.bg София има потенциал да бъде преразпределителен център на

...
Снимка: Dir.bg София има потенциал да бъде преразпределителен център на
Коментари Харесай

Джъмбо Джет кацна тържествено у нас, улеснява търговията ни с Китай, САЩ и Канада

Снимка: Dir.bg

" София има капацитет да бъде преразпределителен център на карго колета от Северна Америка и Азия към страните в Европейски Съюз и назад, а Боинг 747 - Freighter е стъпка в тази посока, защото е профилиран за полети на дълги дистанции и транспорт на големи товари ", акцентират от Compass Air Cargo.

Дългосрочните цели на самолетната компания са да обслужва експресни поръчки, регулярна поща и софтуерни компании.

Към момента 35% от цената на международната търговия се придвижва по въздух. Бързият и благонадежден транспорт е желан за разнородни артикули - от високотехнологичния и фармацевтичния бранш до коли и нетрайни артикули. Очакванията са в идващите 5 години делът на авиотранспорта да се удвои и това да даде подтик на промишлеността, изключително в региона на електрониката и технологиите, показват авиоекспертите.

Снимка: Dir.bg

Compass Air Cargo публично стартира активността си през август 2021 година с един аероплан Боинг NG 737-800 Freighter. В момента самолетната компания оперира с 4 самолета на действен лизинг вид Боинг- 737 NG Freighter и обслужва дълготраен контракт с DHLза полети на къси и междинни дистанции в Европейски Съюз.

В идващите 2 години компанията възнамерява да придобие още 6 летателни машини Боинг 737 NG Freighter, които ще станат 10 и 2 самолета Боинг 747 Freighter, като авиопарка на компанията ще се разшири до 13 самолета, вид Боинг, за транспорт на товари. Разширяването ще включва и удвояване на чиновниците на компанията до 200 души екипаж, техническа поддръжка и логистика.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР