Снимка: Дарик ВарнаМного голям инвеститор стъпва в индустриалната зона край

...
Снимка: Дарик ВарнаМного голям инвеститор стъпва в индустриалната зона край
Коментари Харесай

Стоян Пасев: Голям инвеститор иска индустриалната зона край Аксаково

Снимка: Дарик Варна

Много огромен вложител стъпва в индустриалната зона край Аксаково. Към парцелите с обща повърхност от 5000 декара до разклона  за село Слънчево сериозен интерес демонстрират голям турски консорциум с немски капитали и съветска компания.

Това разгласи пред Дарик Варна регионалният шеф Стоян Пасев. Той посочи, че се ревизира произходът на капиталите на турците, с цел да не се допусне дипломатически скандал. 

Въпросните 5000 декара са единствената непродадена общинска или държавна територия. „ В момента се правят процедури за превръщането им в обект от районно и национално значение. Ролята на страната е да захраним тези имоти с ток, вода, канал, газ и асфалт ”, изясни Пасев.  

Трима огромни вложители към този момент са връщани поради неналичието на подобаващи терени във Варненско. Корейски авто колос да вземем за пример е предпочел да построи цех в румънската област Мангалия, където са разкрили 7000 нови работни места.

Бъдещата огромна инвестиция край Аксаково ще ускори потребността от създаване на втори мост над Варненското езеро. За създаване на Аспарухов мост 2 с европейски средства обаче няма планова подготвеност. 

„ Единственото, което е направено за втория мост, е една линийка в Общия организационен проект. Нито е обследвана територията, нито са направени отчуждителни процеси, няма нито работен, нито абстрактен план ”, посочи Пасев. Той добави, че не е ясно и дали мостът ще е по-евтин вид от създаване на тунел под Варненското езеро.
С кмета на Белослав пък е прокарана авантюристичната концепция за създаване на тунел под фериботната линия в града. Фериботът е на субсидии от страната и е рентабилно да се направи тунел, означи регионалният шеф. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
--
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР