Снимка Черно мореКръговото кръстовище между булевардите Васил Левски“ и Цар

...
Снимка Черно мореКръговото кръстовище между булевардите Васил Левски“ и Цар
Коментари Харесай

Обясниха защо новото кръгово на бул. „Цар Освободител“ е под наклон! Можело и по-грозно да бъде

Снимка Черно море

Кръговото кръстовище сред булевардите „ Васил Левски “ и „ Цар Освободител “ стана мотив за разгорещените полемики в обществените мрежи и измежду варненци. Причината оборудването да предизвика подобен интерес е наклонът, с който е построено. Затова от Moreto.net взехме решение да потърсим проектанта инж. Недялко Иванов, с цел да разяснява. За Морето.нет Иванов съобщи, че това е бил най-удачният вид за даденото кръстовище, поради прилежащия терен.

„ Районът, който се намира от страната на ВиК е с 6 метра по-висок от този терен, който е вляво под „ Цар Освободител “. За да можем да запазим съществуващите здания, които са новоизградени, се наложи да вдигнем равнището, тъй че бул. „ Левски “ да не ги подкопае. Иначе трябваше да създадем една отвесна стена висока 6 метра, която щеше да наподобява още по-грозно. Ако желаеме да е равно, трябваше да разпределим тези 6 метра на два пъти по три. Три да са отгоре и три от долната. Така един етаж от съществуващите здания щеше да остане прикрит. “, изясни експертът.

Счита, че направеното е допустимо най-хубавото, имайки поради терена в близост. Категоричен е, че с новото кръстовище тапите в региона отпреди, образували се поради светофарите, ще останат в предишното.

Наклоните в кръстовището са до 4%, което се вписва в допустимите правила за планиране у нас.

Инж. Иванов съобщи, че това кръгово е било единствено едно от огромните провокации при проектирането на булеварда.

„ Най-голямото предизвикателство беше, до момента в който реализираме това да убедим специалисти и сътрудници, че е по-удачно да минем на кръгови кръстовища, които по-малко ще задържат придвижването, в сравнение с да сложим от двете страни на бул. „ Левски “ по два светофара, които биха задръстили. “, сподели още специалистът. Допълни, че резултатът от кръговите към този момент е забележим. Те пропущат придвижването. Изграждането им ще обезпечи прекосяването на към 30-40% от придвижването по-бързо, в сравнение с при естественото светофарно контролиране.

„ Докато се строиха оборудванията, булевардите работеха. Макар и мъчно, само че по тях се минаваше. От двете им страни се изграждаха оборудванията, които едно след друго се включиха в придвижването. Така нито един от булевардите не остана откъснат по време на строителството. Ако бяха обичайни оборудванията, това означаваше всеки един бул. да бъде арестуван най-малко за 6 месеца, до момента в който се построи оборудването. “, разяснява още инж. Иванов.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР