Снимка БулфотоЗоран Заев каза кога очаква затопляне на отношенията с

...
Снимка БулфотоЗоран Заев каза кога очаква затопляне на отношенията с
Коментари Харесай

Заев: Напредък в отношенията между София и Скопие се очаква след изборите

Снимка Булфото

Зоран Заев сподели по кое време чака стопляне на връзките с България.

Премиерът на Република Северна Македония съобщи, че всичко, което ще се контракти с България, ще стане след повдигане на българското несъгласие за начало на договаряния за участие на страната в Европейския съюз. 

Зоран Заев съобщи, че е съгласен  с вицепремиера Никола Димитров, че е нарушен член 2 от Договора за добросъседство с България.

„ Пише, че България ще поддържа Република Македония в процесите за интеграция в НАТО и Европейски Съюз. И е прекършено! Направи ни обсада! Сега можем да живеем още 27 години с блокадата, както беше с Гърция “.

По думите му прогрес в връзките сред София и Скопие се чака след изборите и у нас, и в Република Северна Македония, а унищожаване на ветото за еврочленство ще пристигна най-рано през декември:

„ Тогава ще седнат и ще се вземат решение работите “

Заев не счита, че премахването на определението „ българска “ за фашитската окупация в учебниците по история, е прекомерно огромна цена, която Република Северна Македония би трябвало да заплати за евроинтеграцията, написа bnr.bg.

„ И никой не чепка в тази история. Дали подаваме ръка към сегашните и идващите генерации, е същината на разказът! Там е останал „ фашисткият окупатор “ и няма причина някой нещо да намерения да смени, нито някой пипа, с цел да смени. Не можете цели народи да ги квалифицирате като фашистки “. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР