снимка БулфотоЗоран Иванов, който работи в държавната Македонска информационна агенция

...
снимка БулфотоЗоран Иванов, който работи в държавната Македонска информационна агенция
Коментари Харесай

Изритаха Зоран Иванов от Македонската информационна агенция след като каза по адрес на Захариева грозни думи

снимка Булфото

Зоран Иванов, който работи в държавната Македонска осведомителна организация ще се елементарни с поста си. Той ще бъде отхвърлен от председателското място на Надзорния съвет на организацията. Това ще се случи незабавно след идващото съвещание на държавното управление, съобщи.

Зоран Иванов, който не е публицист в държавната организация, а е назначен от държавното управление в борда ѝ, ще го напусне, откакто назова външния министър Екатерина Захариева и някогашния ѝ гръцки сътрудник Дора Бакояни " фригидни к**** "  Той има поради двете дами поради ветото против македонските договаряния за Европейски Съюз в понеделник (обявено от Захариева) и това на Гърция за НАТО, оповестено през 2008-а (обявено от Бакояни). Затова в неприличния му израз, с който насочва обвинявания към тях, се споделя " Бакояни 2008-а, Захариева 2020-а ".

Иванов не ръководи организацията, само че постът му е значим. В МИА държавното управление назначава и петимата души, формиращи Надзорния съвет. Управителният съвет, чийто началник е и общоприет шеф, и основен редактор на МИА, се избира - дружно със състава на Управителния съвет - от Надзорния.

На страницата на македонското държавно управление във " Facebook " се казва, че процедурата за освобождение на Иванов от надзорния съвет стартира " по самодейност на премиера Зоран Заев и на министъра на външните работи Буяр Османи " поради " неприлична връзка и разпространяване на слово на ненавист ".

Първият посланик на България осъди изявата и я даде като образец, че балкански сексизъм няма място в Европейски Съюз.

Станалото повдигна още веднъж тематиката за езика на омразата против България в македонски медии. Макар в реалност България да участва по отрицателен метод главно в някои коментарни рубрики във водещите медии (а и думите на Иванов да са отправени в обществените мрежи), тонът против България се утежнява, откогато България напомни поставените преди година изискване за действително начало на договарянията на Северна Македония с Европейски Съюз.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР