снимка: БулфотоЗа целта ще се използват имена от гръцката история

...
снимка: БулфотоЗа целта ще се използват имена от гръцката история
Коментари Харесай

Кръщават с имена горещите вълни в Гърция, които причиниха опустошителни пожари

снимка: Булфото

За задачата ще се употребяват имена от гръцката история и митология, като ще се редуват мъжки и женски.

Гръцки учени разискват дали да стартират да дават имена и категории на горещите талази, от които страдат жителите на страната и които през актуалното лято още веднъж предизвикаха опустошителни пожари. Това е превантивна мярка, която се чака да помогне засегнатото население и политиците да бъдат по-добре готови по отношение на така наречен " безшумни убийци ", както специалистите дефинират горещите талази.

Те в действителност са по-лесни за прогнозиране като интензитет по отношение на бурите, на които към този момент се дават имена, предава БНР. Според гръцките учени в случай че температурите се задържат над 40 градуса по Целзий повече от седмица, горещата вълна заслужава да получи название.

 

Атина е от дребното градове в света и единственият мегаполис в Европа, който по-рано през годината назначи специфичен чиновник за климата - някогашният заместник-кмет Елени Миривили, напомня " Гардиън ". По думите ѝ даването на имена и категории на горещите талази ще бъде повратна точка, тъй като ще ги направи по-видими и ще помогне на хората да осъзнаят заплахата, която следва.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР