Снимка БулфотоВместо да погали козичките, Борисов ги изби и след

...
Снимка БулфотоВместо да погали козичките, Борисов ги изби и след
Коментари Харесай

Нинова: Виновниците за избитите стада в Странджа трябва да понесат отговорност

Снимка Булфото

Вместо да погали козичките, Борисов ги мазета и след две години е време за отговори. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група, съобщи " Фокус ".

Ето и цялостното й изявление:

Уважаеми български жители, помните ли лятото на 2018 година На 11 юли БАБХ разгласи първично зародили огнища на болестта чума по дребните преживни животни в селата Странджа, Шарково, Община Болярово. Последваха редица решения и дейности на институциите за умъртвяване на животните. Стопаните от района не имаха вяра, че има болест и се възпротивиха. В Шарково се стекоха хора от цялата страна и образуваха жива верига към дома на баба Дора. Обърнаха се към нас за помощ и ние застанахме за тях. Водихме борба на два фронта - там на място с сътрудниците депутати и тук в Народното събрание.

В опита си да спрем голословното решение за изтребване на животните внесохме редица питания, организирахме диспути. Часове наред персонално участвах в диалозите в кабинета на ръководителя на Народното събрание, където убеждавахме с причини щаба, министрите и премиера, да спрете, само че вие уважаеми ръководещи, продължихте. Умъртвихте хиляди животни, без причина, твърдяхме тогава, а през днешния ден имаме доказателства за това. Последваха митинги в София пред Министерски съвет.

Ето вашата позиция и заглавията от преди две години: " Корнелия Нинова е отговорна за чумата по животните, задачата й е да смъкна ГЕРБ с прелом ", " Нинова провежда и дава указания на протестиращите за пълзящ прелом ", " Подаваме сигнал в прокуратурата за провокация от страна на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова към националната сигурност ", а господин Борисов с присъщия си цинизъм към болката на хората тук от това място съобщи следното: " Корнелия Нинова изумително ми припомня канцлера Меркел. Със същите трикове я вкараха нея в тази процедура, както вас госпожо Нинова, с козичките. Даваха Средиземно море, трупове, издавени хора, удавено малко детенце, това беше мощна хибридна офанзива и тя се върза, както вие в този момент. Аз тъй като доста обичам животните и ви завидях и аз желаех да ги погаля козичките ". Г-н Борисов, единствено че вместо да ги погалите, ги избихте. Незаконно ", посочи Нинова, представена от Фокус.

" Намери се една смела жена Ани от Болярово, която с наша помощ се опълчи на това безвластие. Не позволи ветеринарите във фермата си. Наказахте я с санкция. Заличихте стопанството й в регистрите, смятайки, че по този начин ще заличите казуса на стотици хора в Ямболско. Не я пречупихте. Ние й помогнахме, тя заведе дело и след 2 години истината излезе. Ето я - решение номер 7606 на Върховен административен съд дефинитивно без право на обжалване,в което написа: " Не са изложени справедливи обстоятелства, установяващи несъмнено съществуване на заболяването при животните и съображенията за вземането на крайни ограничения за превъзмогването й. В обсъждания проблем липсват безапелационни доказателства за развиване на заболяването чума по дребните преживни животни във времето и в съответния район и степен на нейното разпространяване. Липсват доказателства за това ". По-нататък: " за оповестените 11 умрели животни няма доказателство да са били инфектирани с чума. Нещо повече доказателствата по делото, показанията на очевидците, които даже да не са участвали на съответните данни на инспекциите откриват положителното здравословно положение на стадото през животновъдните обекти ", цитира Нинова.

Според нея, въпреки и след две години, е време за отговори. Корнелия Нинова прикани сътрудниците си от ГЕРБ да дават отговор за какво са излъгали, че има чума в Странджа, за какво са заличили труда на десетки фамилии, за какво са обезлюдили региона. " Защо излъгахте Европа? Колко пари се получиха от Европа против неистина. И в този момент ли ще кажете " Тихо, безшумно, с цел да не ни санкционират за измами ". Това ли е партията за европейско развиване на България? ", попита още тя.

Корнелия Нинова посочи, че един би трябвало да дава отговор тук. " Министрите се смениха, шефът на Агенцията по храните също. Един е виновен за тази политика на геноцид в оня район и това е господин Борисов. Въпросът е за какво? Страховете на хората по това време, неналичието на информация, лъжливите лабораторни проучвания сътвориха безумни версии. Знам, че не са правилни, говореше, че се обезлюдява района, с цел да се заселят бежанци, че се убиват животни, с цел да се прикрият злоупотреби със дотации, че се унищожава родното произвеждане, с цел да се даде път на огромни корпорации, които да внасят месо в България. Сигурно нищо от това не е правилно. Беше плод на страхове, само че остава въпроса тогава за какво, в случай че нищо от това не я правилно. Защо го направихте?Това няма да остане безнаказано. Време е за правдивост ", съобщи още Нинова.

Корнелия Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия ще предприеме стъпки. " Първо ще извикаме господин Борисов тук на чуване да изясни какво направи и за какво го направи. Второ, ще взема всички стенограми от дългочасовите, среднощни и всевъзможни диалози в кабинета на ръководителя на Народното събрание и ще ги разглася. Нека да се види кой какво приказва там. Нека да се види по какъв начин изрично декларирам, че няма чума по свинете и по какъв начин ми се дава отговор, че сега провеждам прелом ", съобщи Нинова.

" Ще провеждам и оказа помощ на всеки, който се усеща обиден да заведе цивилен иск за породените му вреди от вас. Ще помогнем на всеки, който желае да заведе наказателни каузи за закононарушенията на властта. Това, уважаеми ръководещи, няма да е прелом, а грижа за хората. Това няма да е опасност за националната сигурност, а правдивост в България. Знам, че от време на време ви е боязън. Знаем, че ви плашат, мачкат, рекетират, само че вижте тази клета жена Ани от Болярово. Когато си прав и самоуверен, истината побеждава. Повече от всеки път през днешния ден е време да бъдем смели, да се сплотяваме, да си оказваме помощ за общи решения и дейности против некомпетентното, корумпирано, а към този момент и рисково за България ръководство на Бойко Борисов ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР