Снимка БулфотоВластите в Русия взеха крайни мерки срещу авиокомпании. Русия

...
Снимка БулфотоВластите в Русия взеха крайни мерки срещу авиокомпании. Русия
Коментари Харесай

Русия отказа достъп на две европейски авиокомпании, които няма да летят над Беларус

Снимка Булфото

Властите в Русия взеха крайни ограничения против самолетни компании. Русия отхвърли достъп на две европейски самолетни компании, защото те възнамеряват да заобикалят да летят над Беларус, с цел да стигнат до Москва. „ Еър Франс ” и Австрийските авиолинии трябваше да анулират резервации, откакто проектите им за полети бяха отхвърлени от съветските управляващи. 

Редица самолетни компании заобикалят въздушното пространство на Беларус в символ на митинг, откакто Минск прехвана с изтребител, отклони и приземи наложително аероплан на „ Райънеър ”. Тогава бяха задържани белоруски публицист отстъпник и приятелката му.

Същевременно Русия е мощен съдружник на Беларус и остава непоклатима в поддръжката си за режима в някогашната руска република. Това е първият ход от Кремъл поради дипломатическия спор сред Минск и западните страни. Русия занапред ще разяснява дали на всички полети ще бъде отказано влизане, в случай че заобикалят беларуското въздушно пространство, написа Военновъздушни сили.

Европейският съюз и Обединеното кралство не разрешиха на беларуските самолетни компании да летят над техните територии и оповестиха, че предстоят още наказания, в това число против беларуския президент Александър Лукашенко. Европейската възбрана принуди беларуския транспортьор „ Белавия ” да анулира 12 от своите направления до 30 октомври.

Много европейски самолетни компании стопираха да летят до или над Беларус - ход, който директно визира приходите на страната, защото самолетните компании заплащат, с цел да употребяват въздушното пространство.

Австрийското външно министерство разгласи, че дейностите на Русия са „ безусловно неразбираеми ”. Френското министерство на превоза пък уточни, че „ правилото на взаимност... би трябвало да се съблюдава, пише vesti.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР