снимка БулфотоВъзрастна пациентка с коронавирус дари последната си пенсия на

...
снимка БулфотоВъзрастна пациентка с коронавирус дари последната си пенсия на
Коментари Харесай

Пациентка на Александровска болница почина от К-19, а последното й желание бе да дари пенсията си

снимка Булфото

Възрастна пациентка с ковид подари последната си пенсия на екипа в Александровска болница, грижел се за нея до последния ѝ ден, заяви бТВ.

Сотирка Русинова губи борбата с вируса на 13 юли – дни преди да навърши 83 години. След гибелта ѝ двете ѝ дъщери идват в лечебното заведение, с цел да изпълнят последната ѝ воля, а точно – да предадат завещаното от нея подаяние. Детелина Кирилова и Карла Събева се срещнаха с част от медиците, полагали грижи за майка им, с цел да изкажат персонално благодарността си.

„ Надяваше се, че ще излезе и когато излиза от болничното заведение, ще може да съберем целия екип и да си подари последната пенсия “, споделя Кирилова. Малко откакто одобряват майка ѝ в болничното заведение, старата жена моли за бележник и химикал. По-късно фамилията схваща, че в бележника Русинова е записвала имената на всеки от болничния личен състав. Писала е даже, когато силите към този момент я напускали. Медиците разбрали за дарението преди няколко дни.

„ Беше борбена жена. Поне съгласно мен беше не запомнила, че е болна, гледаше положително. Имаше желание да отиде следващата година на сватбата на нейната внучка “, споделя доктор Тома Томов, шеф на отделението за лекуване на пациенти с COVID-19. Въпреки че не вижда лицата им поради защитната екипировка, 82-годишната пациентка от самото начало желае да знае повече за тях, спомня си Ивайло Николов, доктор специализант в Александровска болница: „ В един миг ми сподели, в случай че мога просто да се отдалеча на десетина метра и да си смъква шлема и маската, с цел да ме види по какъв начин наподобявам “.

Екипът на болничното заведение е разчувстван от жеста на пациентката и нейната признателност е най-голямото самопризнание за тях.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР