Снимка БулфотоВъв връзка с новия коронавирус (2019-nCov) в Китай, които

...
Снимка БулфотоВъв връзка с новия коронавирус (2019-nCov) в Китай, които
Коментари Харесай

От МВнР с много полезна и ценна информация за смъртоносния китайски коронавирус

Снимка Булфото

Във връзка с новия ковид (2019-nCov) в Китай, които е засегнал десетки души, от пресцентъра на Министрството на външните работи (МВнР) осведомиха за взетите ограничения от китайските управляващи и настоящата информация досега, съобщи вести.бг.

Последните статистически данни съгласно китайската страна са: най-малко 2023 случая в Китай (вкл. Хонконг, Макао, Тайван) и 32 случая в чужбина. Починалите  на територията на Китай са 56, оздравелите 49. В 30 китайски провинции, самостоятелни общи и специфични административни региони (САР) са оповестили първа степен за подготвеност за справяне с изключителни обстановки, а САР Хонконг е оповестил тъй наречените “най-висока степен ”. От 26 януари 2020 година до второ разпореждане са прекратени и всички полети от двете летища в Пекин до провинциални летища в страната. От двете пекински летища е имало директни линии до други провинции. Съобщава се, че на двете летища в Пекин се мери температурата на всички идващи. Съобщава се, че туристическите рейсове от и за Пекин стопират да работят от 26 януари 2020 година

От 27 януари 2020 година всички китайски туристически групи, пътуващи в чужбина, ще бъдат спрени. Резервациите за полети и хотели в чужбина, направени посредством туристически организации ще бъдат прекъснати. Резервациите за вътрешни полети и хотели в Китай, направени посредством туристически организации, са били анулирани, считано от 24 януари 2020 година Според Националния ежедневник “Чайна дейли ”  вирусът се предава на човек единствено от заразени  животни. Заразеният от животно може да съобщи вирусът на различен човек,  до момента в който инфектираните от човек заболели не могат да предат вируса нататък.

По информация на китайски медиите към този момент се работи за основаване на ваксина за вируса и е завършил стадият на уединяване на вируса. В Пекин към този момент са избрани 20 лечебни заведения за лекуването на болните от новия ковид. Три лечебни заведения от тях са на тъй наречените градско равнище, а останалите 17 - на тъй наречените районно равнище. Сред градските лечебни заведения са Пекинска болница Дитан и Пекинска болница Йоу’ан. Очаква се първата незабавно построена болница в гр. Ухан, болница “Хуошъншан ”, да отвори порти на 2 февруари 2020 година със 700-1000 кревати.  Втората болница “Лейшъншан ” се чака да отвори порти на 5 февруари 2020 година и е планувана да разполага 1300 кревати.

Администрацията за ръководство и контрол на пазарите е  разгласила публична възбрана за всевъзможни действия свързани с покупко-продажбата на диви животни. Всички туристически компании за проведени пътувания  са преустановили  активността си. В провинция Хубей, където се намира огнището да заболяването е  неразрешено е напредването на МПС в централната част на гр. Ухан, столицата на провинция Хубей. Общината е наела към 6 000 хиляди таксита, които са разполагаем на Кварталните препоръки, по 3-5 коли на кооперация. Чрез тях препоръките реализират безплатното снабдяване на храна и медикаменти за жителите.

Уханските лечебни заведения са пуснали публични писма за набиране на дарения (маски и облекла, употребявани при хирургически интервенции и др.) доколкото в множеството от тях се чака медицинските материали да са задоволителни единствено за идващите 3-5 дни. Япония към този момент е направила подаяние от 1 милион маски за гр. Ухан. В провинция Гуандун е обявено  задължителноъо носене на  маски на публични места, а хората без такива ще бъдат глобени.

Ансамбъл “Петрич ”, който беше в китайската столица по покана на регион Чаоян в Пекин за представления в границите на фестивал по случай Китайската нова година, заради инструкции от Пекинска община за прекъсване на всеобщите прояви на територията на столицата, съобщи предпочитание да се прибере в България по-рано от планувания полет за връщане. В град Ухан са открити трима българи и посолството на Република България в Китай поддържа непрестанно връзка с тях.

Световната здравна организация (СЗО) дава отговори на постоянно задавани въпроси.

Какво е ковид?

Коронавирусите са огромно семейство от вируси, за които се знае, че предизвикват болести, вариращи от елементарната простуда до по-тежки болести като Близкоизточния респираторен синдром (MERS) и Острия респираторен синдром (SARS).

Какво съставлява новия ковид?

Новият ковид (CoV) е нов вариант на ковид, който не е бил разпознат по-рано при хората.

Какви са признаците на някой, инфектиран с ковид?

Зависи от вируса, само че постоянно срещаните признаци включват респираторни признаци, тресчица, кашлица, зной и затруднено дишане. В по-тежки случаи инфекцията може да аргументи пневмония, изострен респираторен синдром, бъбречна непълнота и даже гибел.

Могат ли коронавирусите да се предават от човек на човек?

Да, някои коронавируси могат да се предават от човек на човек, нормално след непосредствен контакт със инфектиран пациент, да вземем за пример в домакинство, работно място или здравен център.

Има ли ваксина за новия ковид?

Когато болестта е ново, няма ваксина, до момента в който не се развие такава. Може да отнеме няколко години, с цел да бъде създадена нова ваксина.

Има ли лекуване за новия Коронавирус?

Няма характерно лекуване за заболяване, породено от новия ковид. Въпреки това, доста от признаците могат да бъдат лекувани. Следователно, лекуването се основава на характерното клинично положение на пациента. Поддържащата грижа за инфектираните лица може да бъде доста ефикасна.

Какво мога да направя, с цел да се защитя?

Стандартните рекомендации за понижаване на излагането и предаването на редица болести включват поддържане на съществена хигиена на ръцете и дихателните пътища, безвредни практики за хранене и отбягване на непосредствен контакт, когато е допустимо, с всеки, който демонстрира признаци на респираторни болести, като кашлица и кихане.

Зимата и пролетта са сезоните с висока периодичност на респираторни инфекциозни болести и вирусна пневмония. Експертите оферират да се вземат същите защитни ограничения като отбягване на простуда, в това число вярна вентилация в помещението и персонална хигиена, отбягване на действия в местата с доста хора и носене на маска или покриване на носа при кашляне или кихане.

Обърнете внимание на треската, кашлицата и други признаци. Ако имате някой от тези признаци, апелирам неотложно потърсете лекарска помощ. Пътуващите се предизвикват да потърсят здравна помощ и да споделят историята на пътуванията със своя снабдител на здравни грижи, в случай че имат някакви признаци, подсказващи за респираторно заболяване, по време или след пътешестване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР