Снимка БулфотоУволнен шеф на дирекция в културното министерство стои зад

...
Снимка БулфотоУволнен шеф на дирекция в културното министерство стои зад
Коментари Харесай

Уволнен от Рашидов записал тайно Банов

Снимка Булфото

Уволнен началник на дирекция в културното министерство стои зад абсурда с ремонта на Ларгото в столицата, научи TrafficNews.bg. Става дума за Ангел Ангелов, който беше упоменат от министър Боил Банов като " проектаджия ", който го е изнудвал от 4 години, написа Traffic news .

Именно той е направил тайния запис, който беше огласен от депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева като фрапантен образец за корупция. Това се случва през 2016 година, когато Банов е зам.-министър, а Вежди Рашидов е министър на културата.

Самият Рашидов през днешния ден изясни, че персонално е уволнил Ангелов, тъй като бил неудовлетворен от работата му. " Започнах да получавам сигнали, че има нередности по търговете за някои стратегии, нарвежката да вземем за пример. Аз не можех да разреша да се хвърля каквото и да е леке върху министерството, където работят почтени и почтени хора, и го уволних ", изясни Рашидов.

Той уведомил и вицепремиера Томислав Дончев за случая.В момента Ангелов работи в Изпълнителна организация „ Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ към просветното министерство. Очаква се той да бъде привикан от прокуратурата да даде показания по почналото следствие по сигнала на Йончева, че Банов се е опитвал да спести 700 000 лв. наказателна клауза на сдружението " Антична Сердика ", което прави ремонта на Ларгото.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР