снимка: БулфотоУтре ще бъде още по-топло, в сравнение с днес,

...
снимка: БулфотоУтре ще бъде още по-топло, в сравнение с днес,
Коментари Харесай

Облаци и дъжд в почивните дни

снимка: Булфото

Утре ще бъде още по-топло, спрямо през днешния ден, с оптимални температури сред 30° и 35°. От запад обаче облачността ще стартира да се усилва, след обяд в западните региони ще бъде купесто-дъждовна и тук-там там ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб южен вятър, който по здрач последователно ще се ориентира от северозапад и ще се усили, предава Българска национална телевизия.

Предимно слънчево ще бъде на морския бряг, само че в следобедните часове и там ще се заоблачава и до вечерта на обособени места ще превали. Ще духа сдържан югоизточен вятър. Ще бъде по-хладно, спрямо останалата част от страната, с оптимални температури от 25° до 28°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде едва.

В планините през втората половина на деня облачността ще е купесто-дъждовна и след обяд в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усилва. Максималните температури в курортите ще са от 17° на Алеко до 25° в Банско.

В Западна Европа облачността ще е раздрана, тук-там до слънчево, до момента в който в страните от Централна Европа, а също и в Беларус и Украйна ще бъде облачно и на доста места ще превали. Валежи, съпроводени от гръмотевици, ще има също и тук-там по Централното Средиземноморие.
На Балканите повече слънце ще има до обяд, само че в северозападната половина от полуострова облачността ще е забележителна и на доста места ще има превалявания и гръмотевици, а температурите ще се намалят. През втората половина на деня и в централните региони облачността ще се усили и ще превалява, само че ще се задържи към момента топло за сезона.

У нас, през нощта против събота преваляванията ще продължат и ще обзет и източните региони. През почивните дни ще стартира захлаждане, ще бъде прохладно и по-често облачно. На места ще превали, в обособени региони и ще прегърми. През новата седмица захлаждането и преваляванията ще продължат.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР