снимка: БулфотоУправителят на МВФ винаги е отричала фактите, в които

...
снимка: БулфотоУправителят на МВФ винаги е отричала фактите, в които
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева оцеля и запазва поста си

снимка: Булфото

Управителят на МВФ постоянно е отричала обстоятелствата, в които е упрекната.

Бордът на шефовете на Международния валутен фонд разгласи, че възобновява " цялостното си доверие " към Кристалина Георгиева. С това тя резервира и поста си на изпълнителен шеф макар обвиняванията в нередности в работата й, съобщи Агенция Франс Прес.

Ръководните органи на институцията смятат, че информацията, показана по време на следствието, не разрешава да се направи извод за " несъответствуваща роля " на българския икономист.

От своя страна Георгиева неотложно приветства това решение, заявявайки, че всички изказвания за корист са " неоснователни ", показва БГНЕС.

Въпросът дали ще остане отпред на фонда беше издигнат след публикуването на 16 септември на заключенията от следствие на адвокатската адвокатска фирма WilmerHale, осъществено по искане на комисията по нравственос на Световната банка. В това следствие тя беше упрекната, че е манипулирала данни от отчета „ Doing Business “ в интерес на Китай, когато е била ръководещ шеф на Световната банка.

МВФ разгласи, че решението е взето след осмо съвещание на борда по въпроса, " като част от уговорката на борда да извърши повсеместен обзор. Обективен и прецизен ".

" Бордът откри, че информацията, показана по време на прегледа, не потвърждава дефинитивно, че изпълнителният шеф е играл несъответствуваща роля във връзка с отчета " Doing Business 2018 ", когато е била основен изпълнителен шеф на Световната банка ", се споделя в известието за пресата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР