Снимка: БулфотоУдължаване на утвъредната добра практика“ за създаването на Национално

...
Снимка: БулфотоУдължаване на утвъредната добра практика“ за създаването на Национално
Коментари Харесай

Гешев изпрати писмо до Рашков с искане за Национално междуведомствено звено за изборите

Снимка: Булфото

Удължаване на „ утвъредната добра процедура “ за основаването на Национално междуведомствено звено за идните избори на 11 юли. Това предложи основният прокурор Иван Гешев, който изпрати писмо с това желание до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и ръководителя на ДАНС Димитър Георгиев.

„ Работата на тази конструкция е посочила през годините трайно положителни резултати и практики, които са напълно в полза на българските жители. Обхватът на нейното деяние е от деня на разкриване на предизборната акция до 30 дни след оповестяване на формалните резултати от изборите от ЦИК ”, написа основният прокурор.

Според него с помощта на положителната съгласуваност и продан на информация сред институциите при извършените на 4 април избори са били подхванати редица дейности по попречване на закононарушения срещу политическите права на жителите.

Гешев припомня, че за първи път по искане на прокуратурата са наложени запори на суми в размер на над 425 хиляди лв., а при претърсвания и изземвания са открити средства в разнообразни валути от над 383 хиляди лв.. Така над 800 хиляди лв. не са включени в опитите за „ изборна търговия “.

От прокуратурата акцентират, че единствено със взаимни дейности на институциите могат да се реализиран предстоящите от обществото почтени избори.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР