Снимка БулфотоЦветан Цветанов захапа елегантно бившия си партиен началник. Повод

...
Снимка БулфотоЦветан Цветанов захапа елегантно бившия си партиен началник. Повод
Коментари Харесай

Цветанов към Борисов: Училища се правят за нуждите на хората, а не заради излъчване на видео във фейсбук

Снимка Булфото

Цветан Цветанов захапа елегантно някогашния си партиен шеф. Повод за неговите думи беше изказване на Бойко Борисов, съпроводено с видео в обществената мрежа, в което изяснява какъв брой доста прави държавното управление за учебните заведения в България. Премиерът назова и съответни суми, които са отпуснати и следва да бъдат отпуснати в просветителния бранш.

Винаги съм вярвал, че построяването на учебно заведение се прави в отговор на потребностите на хората, а не поради нуждата от лъчение на видео във Фейсбук . Това се споделя в позиция на водача на Политическа партия „ Републиканци за България “ Цветан Цветанов.

Той заяви, че жителите на гърменското село Скребатно са се обърнали към премиера Борисов във връзка с  неизпълнено към тях заричане - възобновяване на изгорялото читалище в селото , в което се обитаваха читалище, библиотека, пенсионерски клуб, кметство, здравна работа и други частни обекти.

Цветанов напомня, че месец след случая от началото на 2019 година пред медиите са обещани средства от Комисията по бедствия и повреди за възобновяване на постройката, само че през днешния ден,  две години по-късно, такива към момента не са отпуснати .

„ В моите очи сходно държание на институциите е неприемливо. То е образец за провалената политика на кабинета...Противно на премиера, постоянно съм вярвал, че построяването на учебно заведение се прави в отговор на потребностите на хората, а не поради нуждата от лъчение на видео във Фейсбук “, коментира Цветанов, написа topnovini.bg.

Критиките на някогашния втори в ГЕРБ идват на фона на следващата обиколка на премиера в Благоевградско , по време на която Борисов за следващ път се похвали с постигнатото от кабинета в областта на образованието.  „ Когато имаш обучение, никой не може да те излъже “ , съобщи министър председателят по време на днешната обиколка.

Днес министър председателят регистрира, че в границите на мандата държавното управление е дало 2,4 милиарда лева за обучение единствено за този мандат. Близо милиард за просветителна инфраструктура, настрана 1,4 милиарда за нарастване на учителските заплати. Борисов посочи, че са отделени 12 млн. лева за шкафчета в учебните заведения.

В хода на визитата си министър председателят Борисов посочи, че образованието е неизменен приоритет на държавното управление и  по-доброто бъдеще на децата ни е обвързвано с приемане на съвременно и положително обучение , каквото страната обезпечава. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР