Снимка: БулфотоТиражираната в публичното пространство информация, че министър-председателят Бойко Борисов

...
Снимка: БулфотоТиражираната в публичното пространство информация, че министър-председателят Бойко Борисов
Коментари Харесай

МС: Не е вярно, че премиерът Борисов е канен в ЕП за дебат за върховенството на закона

Снимка: Булфото

Тиражираната в общественото пространство информация, че министър-председателят Бойко Борисов е поканен на следващия ден в Европейския парламент за спор за върховенството на закона в България изрично не дава отговор на истината. Това обявиха от държавната осведомителна работа, написа Novini.bg.

Нито министър председателят Борисов, нито който и да е член на българското държавно управление имат покана за идното на 10 септември съвещание на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент LIBE. Нещо повече – регламентът на плануваното в дневния ред чуване на заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова по отношение на Механизма за съдействие и инспекция не позволява изложение на мнение от българското държавно управление.

На питане от страна на Постоянното посланичество на България към Европейски Съюз в Брюксел е получен отговор от Секретариата на Европейския парламент, че няма да бъде канен представител на държавното управление, защото главната цел е да бъде разисквана позицията на Европейската комисия по отношение на Механизма от членовете на комисията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР