Снимка БулфотоСтолична община е имала намерение да предостави безлихвен заем

...
Снимка БулфотоСтолична община е имала намерение да предостави безлихвен заем
Коментари Харесай

Фрог нюз: Фандъкова нарича „фалшива новина“ всичко, което не й отърва

Снимка Булфото

Столична община е имала желание да даде безлихвен заем на двете компании изпълняващи ремонта на ул. ”Граф Игнатиев ” и пред ”Кристал ”, само че това към този момент не е належащо, тъй като в това време са верифицирани разноските, поради които е бил нужен заема. Кметът на София обаче съобщи: „ Излезе вест, че ще даваме заем на компанията реализатор на ремонта на улица „ Граф Игнатиев “. Това изрично, несъмнено, не е правилно “, написа frognews.bg .

Вчера стана ясно, че Столична община има желание да даде безлихвен заем на изпълнителите   ”Джи Пи груп ” и ”ПСТ груп ”, с цел да си довършат ремонтите, които правят на централната ул. ”Граф Игнатиев ” и градинката пред някогашния ресторант ”Кристал ”. Докладът на заместител кметът Барбалов е импортиран на 26 февруари и съгласно дневния ред  през днешния ден трябваше да бъде обсъждан и утвърден в столичния общински съвет.

Кметът София Йорданка Фандъкова непосредствено назова това „ подправена вест “, макар, че и сега всеки може да види точката от дневния ред на уеб страницата на общината.  Наистина желанието да се отпусне безлихвен заем е било факт.

 „ Излезе вест, че ще даваме заем на компанията реализатор на ремонта на улица „ Граф Игнатиев “. Това изрично, несъмнено, не е правилно. Факт е, че когато изпълняваме огромни европейски планове се постанова във времето на верификация на разноските да се вършат такива вътрешни заеми, които да разрешат на общината да си заплати отговорностите на изпълнителите. За наслада междинните заплащания на Оперативна програма „ Региони в напредък “ бяха възобновени, верифицирани са разноски, платено е актуваното до този миг на изпълнителя, тъй че не се постанова този отчет да продължава и зам.-кметът го изтегля “. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред  БНТ.

Премахването на ограничителите по улица „ Граф Игнатиев “ се прави поради сигурността на жителите. Ремонтът на улицата ще продължи до април. Имаме проблем с дефицита на водачи и ватмани в градския превоз. Този проблем води до много съществени часове ексклузивен труд. От 1 април заплатата им ще е на 1800 лева

Кметът изясни, че премахването на ограничителите по улицата се прави поради сигурността на жителите, откакто поредност от произшествия се случиха на " Граф Игнатиев " в последните месеци. Главният проектант и проектантите щели да мислят за нови разновидности. Фандъкова заяви, че ремонтът на улицата ще продължи до април.

„ Ще желая надзорните органи да връщат компанията, до момента в който всичко не стане добре “, повтори за следващ път кметицата.

Фандъкова отхвърли информацията, че компанията, която ремонтира столичната улица " Граф Игнатиев " ще получи безлихвен заем от общината. По думите й междинните заплащания по Оперативна стратегия " Региони в напредък " са били възобновени и има верифицирани средства.

Тя удостовери, че имаме проблем с дефицита на водачи и ватмани в градския превоз. Този проблем води до много съществени часове ексклузивен труд, което било неприемливо, тъй като значи повече опасности и за пасажерите.

Столичният общински съвет ще гласоподава през днешния ден 10-процентното нарастване на заплатите на водачите в градския превоз от 1-ви април. С новото нарастване на работната заплата тя ще доближи 1150 лева, като водачите имат право и на до 100 лева бонуси за добра работа. Така междинното брутно работно заплащане става над 1800 лева, заяви кметът. За ексклузивен труд водачите и ватманите ще могат да получават в допълнение и до 200 лева месечно.

Парите за нарастване ще са за сметка на бюджета на Столична община. Кметът уточни, че не престават договарянията със синдикатите, които оферират годишно повишаване на възнагражденията с 10% през идващите три години. Като задачата е специалността да стане привлекателна.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник:
petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР