Снимка БулфотоСилните валежи от сняг в части от Австрия и

...
Снимка БулфотоСилните валежи от сняг в части от Австрия и
Коментари Харесай

Светът остава в плен на сурова зима, жертвите на лошото време са поне 15

Снимка Булфото

Силните превалявания от сняг в елементи от Австрия и в Южна Германия не престават. Много места остават откъснати от света. Лошото време се чака да продължи до на следващия ден сутринта, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Австрийската полиция заяви през днешния ден, че 16-годишно момче от Австралия е починало при лавина в курорта Санкт Антон ам Арлберг, до момента в който било на ски със фамилията си. С него жертвите на неприятното време в Европа от предходната седмица до момента стават минимум 15.

Заради снега беше спряно придвижването по няколко жп линии в Алпите, а камиони и коли останаха блокирани с часове тази нощ на автомагистрала в Югозападна Германия. Полицията заяви, че проблемите са се задълбочили поради товарни камиони, блокирали придвижването по 35-километрова права от пътя, показва ДПА. Полиция, незабавни екипи и доброволци са се погрижили за възобновяване на реда, раздали са одеяла и храна на блокираните хора. В някои региони на провинция Бавария учебните заведения са затворени.

Според ДПА немската метеорологична работа предвижда съвсем непрекъснати снеговалежи доникъде на идната седмица.

Девет хиляди семейства, бизнес консуматори и ведомства са останали без ток в Чехия поради падналия сняг, прекъснал електропроводи, съобщи ТАСС, като се базира на националната електрическа компания.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР