Снимка: БулфотоСъстав на Апелативен съд – Варна потвърди като законосъобразни

...
Снимка: БулфотоСъстав на Апелативен съд – Варна потвърди като законосъобразни
Коментари Харесай

Съдът във Варна остави в ареста двама българи, разследвани от френските власти за сводничество и трафик на хора

Снимка: Булфото

Състав на Апелативен съд – Варна удостовери като законосъобразни и обосновани избрания на Варненския областен съд от предходната седмица, с които на съображение Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от способени френски управляващи са били в началото арестувани под стража Огнян Стефанов и Райчо Райчев.

Спрямо всеки един от тях има ЕЗА, издадена на 24 май тази година от прокурор при Окръжен съд в Бобини, Франция. В документите се показва, че управляващите във Франция организират наказателно гонене по отношение на двамата българи и то за тежки закононарушения – трафик на хора, свождане към проституция и присъединяване в проведена незаконна група. Деянията били осъществени от средата на 2015 година до 23 януари 2018 в Париж, Кретей, в района Ил-дьо Франс.

Според събраните досега данни от френските управляващи, Райчо бил уредник на мрежа за сводничество и трафик на дами от България, принуждавани да проституират във френски градове, а Огнян е бил един от сутеньорите. Максималният размер на наказването, което френските закони плануват за такива действия е 10 години „ отнемане от независимост “.

Съставът на Варненския апелативен съд през днешния ден не разяснява и не проучва обстоятелствата, посочени в ЕЗА, издадени за двамата българи. Това е в пълномощията на Окръжен съд – Варна при разглеждане на настояването за предаването им на френската страна. Въззивната апелативна инстанция откри, че първоинстанционният съд е съобразил всички учредения, посочени в Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест (ЗЕЕЗА) и вярно е определил първичния арест за двамата мъже.

На изказванието на отбраната на Райчев, че в ЕЗА не била посочена влезнала в действие присъда или пък гаранции, че българинът може да апелира ареста си във Франция, Варненският апелативен съд уточни, че това са въпроси, които могат да бъдат сложени и разисквани от Окръжен съд – Варна при разглеждане на делото за екстрадицията на Райчев.

Определенията, с които Апелативен съд – Варна удостовери задържането под стража на Огнян Стефанов и Райчо Райчев, по отношение на които има ЕЗА, издадени от Окръжен съд - Бобини по отношение на провеждано следствие във Франция за трафик на хора, свождане към проституция и присъединяване в проведена незаконна група не подлежат на обжалване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР