снимка: БулфотоРекордно много ще трябва да работим през настоящата година,

...
снимка: БулфотоРекордно много ще трябва да работим през настоящата година,
Коментари Харесай

Близо 140 дни ще работим за държавата през 2021 г

снимка: Булфото

Рекордно доста ще би трябвало да работим през актуалната година, с цел да платим налозите си. Това са плановете на специалисти.Най-голямата тежест обичайно пада върху работещите българи.  Подробностите:

Близо 140 дни ще работим за страната през 2021 година, се . Въпреки тежкия удар на пандемията, през идната година консолидираните доходи в бюджета се чака да доближат 47,6 милиарда лева Заложеният в бюджета размер на брутния вътрешен артикул на страната през тази година е 124,5 милиарда лева, т.е. приблизително за един календарен ден българите ще създават по 341 млн. лева

Ако приемем, че всичко направено от началото на годината отива в страната хазна, то ще ни трябват 140 дни да я попълним, написа money.bg. Това значи, че Денят на данъчна независимост през 2021 година се пада на 20 май, което е най-късната дата за " данъчната " независимост през последните над 10 години.

Пандемията нанесе своя удар върху бюджета. Преразпределението се усили, като през 2021 година се чака консолидираните доходи да доближат 38,2% от Брутният вътрешен продукт на страната. След възобновяване от миналата рецесия, в един нескончаем интервал - от 2013 до 2018 година - бюджетните доходи са в границите на към 35-36% от Брутният вътрешен продукт. Нарастването в този момент демонстрира, че ролята на страната в икономическия живот на страната се усилва. Това се удостоверява и от другата огромна смяна, а точно - доста по-високите обществени разноски и обвързвания с тях огромен недостиг, който се чака се да доближи 4,9 милиарда лева през 2021 година

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР