Снимка: БулфотоПроведе се първото открито съдебно заседание по делото, което

...
Снимка: БулфотоПроведе се първото открито съдебно заседание по делото, което
Коментари Харесай

Административен съд - Варна проведе първо заседание по делото за добив на газ в област Добрич

Снимка: Булфото

Проведе се първото намерено правосъдно съвещание по делото, което е формирано по тъжба на „ Русгеоком БГ “ ЕАД срещу Решение по оценка за въздействието върху околната среда на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна , с което не е утвърдено реализирането на капиталово предложение за създаване и асимилиране на находище „ Спасово “ в блок „ Добрич “, включващо четири сектора: „ Рогозина “, „ Чернооково “, „ Калина “ и „ Рогозина изток “ за изследване и рандеман на природен газ.

Това оповестиха от Административен съд – Варна . Според жалбата решението на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна е издадено при позволени основни процесуални нарушавания, довели до неспособност на жалбоподателя да изрази позицията си по негативните мнения на РЗИ „ Добрич “, Басейнова дирекция „ Черноморски район “, Басейнова дирекция „ Дунавски район “ и „ В и К “ Добрич, както и че е нестимулирано, незаконосъобразно и издадено в нарушаване на задачата на закона.

Варненска окръжна прокуратура бе конституирана като контролираща страна по делото, по искане на явилия се неин представител. Съдът остави без почитание настояванията на Д.П.Ч., Б.С.С., С.Н., И.К.К., Е. Хр. Д., А.И.Я. и С.Тр.Н. за конституирането им като заинтригувани страни по делото. Определението на съда може да бъде обжалвано пред Върховен административен съд в 7-дневен период от известяван на лицата.

По направените от жалбоподателя доказателствени претенции за правосъдни експертизи, съдът ще се произнесе в закрито правосъдно съвещание, след запознаване със мнението на ответника и с в допълнение показаните в откритото съвещание доказателства.

Следващото намерено правосъдно съвещание е планувано за 18 септември 2018 година от 10.00 часа.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР