снимка: БулфотоПри нужда от съдействие българските граждани в Япония могат

...
снимка: БулфотоПри нужда от съдействие българските граждани в Япония могат
Коментари Харесай

От външно след труса в Япония: Няма информация за пострадали български граждани

снимка: Булфото

При потребност от подпомагане българските жители в Япония могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Токио на телефонен номер: +81 3 3465 1021; както и на дежурен телефон в извънработно време: + 81 80 7966 5608. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].

Няма информация за потърпевши български жители в резултат на мощното земетресение в Североизточна Япония,  съобщава посолството на България в Токио. Същевременно българските жители, които обитават в Япония, се приканват да съблюдават нарежданията и рекомендациите на локалните управляващи. 

Трусът е усетен и в постройката на посолството на България в Токио . При изработен оглед не са видяни забележими повреди или опустошения.

Земетресението с магнитуд от 7.3 по скалата на Рихтер, бе записано в 23:07 ч /местно време/на 13.02.2021 година Епицентърът е бил на към 59 км под морската повърхнина и на към 89 км източно от град Сендай, столица на префектура Мияги. Най-сериозно наранени от труса са префектурите Мияги и Фукушима. Трусът е бил почустван и в множеството от северните и централните елементи на Япония, включително столицата Токио, префектурите Ибараки, Точиги, Саитама и Чиба.

Няма данни за починали. Не е издадено предизвестие за заплаха от цунами, от страна на японските управляващи. Не са открити повреди в атомните централи в засегнатите райони.

 

Общият брой на потърпевшите и ранените в резултат на труса е над 100 души .

Временно е прекъснато електроснабдяването в към 900 000 семейства в няколко японски префектури. До сутринта на 14.02.2021 година електроснабдяването е било възобновено в множеството региони. Нанесени са вреди върху частни и обществени здания в най-силно засегнатите райони; оповестява се за свлачища, които са затворили няколко автомагистрали. 

Японското правителство провежда извънредно съвещание сутринта на 14.02.2021 година Сформирана е работна група от представители на разнообразни способени ведомства за определяне на вредите и оказване на помощ на потърпевшите. 

Според японски специалисти, земетресението от 13.02.2021 година е второстепенен трус след разрушителното земетресение от 11 март 2011 година, провокирало нуклеарната повреда във Фукушима. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР