Снимка БулфотоПрезидентът на Турция отправи ясно послание към света по

...
Снимка БулфотоПрезидентът на Турция отправи ясно послание към света по
Коментари Харесай

Ердоган обеща да положи усилия за постигане на стабилност в Афганистан

Снимка Булфото

Президентът на Турция насочи ясно обръщение към света по тематиката на деня.

Ще поставим всички старания за реализиране на непоклатимост в Афганистан, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Ердоган, оповестява турският ефирен канал НТВ, представен от Българска телеграфна агенция.

Ердоган уточни това на гала в командването на корабостроителниците на турските военноморски сили в Истанбул във връзка стартиране на вода на първия транспортен съд вид корвета, създаден в границите на плана МИЛГЕМ и предопределен за Пакистан.

Ние работим непрестанно за развиване на връзките ни с Пакистан във всяка сфера, сподели Ердоган.

Той изрази удовлетворение от съответните планове за съдействие в отбранителната индустрия и акцентира, че Пакистан има извънредно значима роля за мира в региона.

На Пакистан се пада значима роля за установяването на мир в Афганистан, където стълкновенията се задълбочиха напоследък, сподели още Ердоган. Само по този начин можем да премахнем опасенията, че възходящата неустойчивост ще провокира нова мигрантска вълна от Афганистан, уточни турският президент.

Зам.-председателят на Европейска комисия: Кризата в Афганистан прави належащо постигането на единодушие за нов Европейски пакт за миграцията

Изправени сме пред вълна от афганистански мигранти, идващи през Иран. За да възпрем това, ние би трябвало да продължим и да засилим съдействието си с Пакистан, сподели турският президент.

На церемонията в Истанбул е участвал също пакистанският президент Ариф Алви и други пакистански виновни представители, оповестява в. " Хюриет дейли нюз ".

След церемонията Ердоган и Алви са имали среща, на която са разискали двустранните връзки и обстановката в Афганистан, където талибаните навлязоха в Кабул и откриха надзор над съвсем цялата страна.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР