снимка БулфотоПрез юни Съветът на директорите на Монбат АД избира

...
снимка БулфотоПрез юни Съветът на директорите на Монбат АД избира
Коментари Харесай

Пламен Бобоков: Посочени сме от Пеевски, защото е решил да си открадне Монбат

снимка Булфото

През юни Съветът на шефовете на " Монбат " АД избира интернационалната адвокатска адвокатска фирма " Волф Тайс " да организира самостоятелна инспекция на сходството на " Монбат " и " Монбат Рисайклинг " ЕАД с условията по запазване на околната среда при преработването на оловно-киселинни акумулаторни акумулатори, както и да направи общ обзор на данъчните опасности, свързани с дейностите по ръководство на отпадъците. След като отчетът на кантората  , "   потърси за коментар Пламен Бобоков.

Той е обвинен дружно с брат си Атанас и още няколко души, измежду които и някогашният зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков за присъединяване в проведена незаконна група за противозаконен импорт на боклуци. Атанас Бобоков към момента е в ареста. Отделно срещу Пламен Бобоков тече и друго следствие - за търговия с въздействие, по което бе упрекнат и секретарят на президента Пламен Узунов. " Дневник " беседва с него преди седмица и в интервюто не е коментирано съобщението на прокуратурата от 29 септември за нови открити боклуци, които тя свързва с това дело.

Какво демонстрират заключенията от отчета на " Волф Тайс "?

- " Волф Тайс " проверяват вътрешно-корпоративни процедури и вършат самостоятелни инспекции дали са изпълнени условията на закона, дали процедурите са спазени и дали са налице всички нужни документи. Решението за одита бе взето по самодейност на миноритарнните акционери (бел.ред. - в " Монбат " делът на Бобокови е към 50%, имат непознати и локални сътрудници - над 20% дял има сдружение на Европейска банка за възстановяване и развитие и CEECAT Capital, а от българските - пенсионни фондове като " Доверие " ; и " Алианц " ). Целта беше да се види дали " Монбат " има нещо общо с всички публикувани подправени вести за връзка с вноса на боклуци от Италия и дали се съблюдават условията на закона по утилизация на оловната скрап. Одитът продължи 3 месеца и излезе с ясно умозаключение - всички европейски и национални закони, регламенти, наставления и така нататък са спазени. Всички нужни лицензи и разрешителни се имат от " Монбат " и " Монбат Рисайклинг ". Всички документи по процедури за импорт, пренос, преправка и по предаване на отпадъците са налични. Регистрирани са някакви незначителни отклонения в порядъка на под %.

В какво се показват тези отклонения?

- Например не е 2000 тона, а 1995 тона. Но няма неприятни вести. Лошите вести са единствено за прокуратурата и скоро това ще се потвърди. " Монбат " е сериозна обществена компания, която няма нищо общо с общоприетото в България разбиране за едноличен търговец. Брат ми беше изпълнителен шеф през последните 5 години, само че решенията не се вземат независимо или еднолично.

От 14 години аз не съм се занимавал с нищо в " Монбат ". Това, несъмнено, прокуратурата отхвърля да признае, въпреки че всички тъкмо това споделят, а и документите безспорно го потвърждават. Откакто излязох от " Г. М. Димитров " (следственият арест се намира на този адрес - бел. ред.) взех решение да направя инспекция, тъй като всичко протичащо се с нас беше шокиращо, изненадващо и безусловно нереално.

Цялото изявление четете в  "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР