Снимка БулфотоПрез нощта на места в Централна и Източна България

...
Снимка БулфотоПрез нощта на места в Централна и Източна България
Коментари Харесай

Вадете късите ръкави! Истинска пролет се развихря през уикенда - термометърът скача до 20 градуса

Снимка Булфото

През нощта тук-там в Централна и Източна България имаше валежи от дъжд, до момента в който от югозапад облачността продължи да се раздира и понижава. Минималните температури са сред 0° и 5°. Днес облачността е раздрана, над множеството региони до най-вече слънчево.

По-значителна ще се задържи над източните региони, само че до вечерта и там ще се раздра и намалее. Ще духа слаб, в североизточните региони – до сдържан западен вятър. Максималните температури ще са сред 11° и 16°, по морския бряг сред 9° и 11°. Атмосферното налягане ще се покачва и след обяд към този момент ще е малко над междинното за март, сочи прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, оповестява дежурният синоптик Георги Цеков пред Фокус.

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна, само че превалявания не се чакат. Ще духа слаб до сдържан западен вятър, на се от нос Калиакра – южен. Максималните температури ще са сред 9° и 12°. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. Над Рило-Родопската област ще има висока облачност, а преди обяд в източнит региони ще има по-значителна ниска. Ще духа сдържан, по билата и краткотрайно мощен запад-северозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра – към 2°.

В събота ще е най-вече слънчево със слаб югозападен вятър. Температурите ще се покачат още и оптималните ще бъдат меж 15° и 20°, а минималните – най-вече сред 1° и 6°.

В неделя ще доминира слънчево време, само че от запад облачността, междинна висока, ще се усилва. Затоплянето ще продължи.

В началото на идната седмица облачността над страната ще е забележителна, на доста места ще има краткотрайни валежи от дъжд, в обособени региони съпроводени с гръмотевици.

Още в понеделник в западната половина от страната вятърът ще се ориентира от запад, до момента в който в Източна България към момента ще духа сдържан югозапад вятър. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР